Juss-Berry Juss-Berry komentáře u knih

☰ menu

Ztracené umění myslet Ztracené umění myslet Neil Nedley

Skvělá kniha pto ty, kteří chtějí změnit sami sebe a nebo chtějí pomáhat druhým lidem. Komplexní psychologická kniha, která hovoří zejména o tom jak pracovat s emoční inteligencí. Kniha je vhodná pro studium na gymnáziích a středních školách. Každý, kdo se do této knihy začne, pochopí smysl života.

02.01.2023


Ema a lesní zvířátka Ema a lesní zvířátka Daniela Nováková

Nejúžasnější kniha do environmentální výchovy. Emička se rozhodla, že si půjde popovídat se zvířátky do lesa a zažívá tam mnoho zajímavých poučení, poznává bylinky na louce, plody lesních dřevin, ptáky, stopa aj. Velmi poučná kniha pro práci s dětmi již od 4 let.

02.01.2023


Adélka Adélka Daniela Fischerová

Kniha pro nejmenší a zároveň pro rodiče. Mnohdy si rodiče myslí, jak mají své děti připravené na vše, ale stávají se často situace, kdy dítě zareaguje jinak, než si rodiče představují a pak i rodič zareaguje jinak a neuvědomuje si, že své dítě může takto poškodit, protože i my všichni si vše táhneme ze svého dětství. Proto na konci každého příběhu jsou psychologická poučení pro rodiče. Moc krásná kniha, doplněná dvoustránkami úkolků pro malé děti.

02.01.2023


Královny bílého prstenu Královny bílého prstenu Martina Špinková

Úžasná kniha, kde ústřední postavou je žena OHNIPÍRKO, která se 3 děvčatům, které si střídají otevírací (JEDOVÝ) prsten ukazuje, když udělají něco špatného. Tato kniha vede každého k tomu, aby se zamyslel nad tím, jak dělat dobro, jak nepodvádět, nekrást a ke všemu se stavět poctivě. Doporučuji pro věk 9-12 let, ale líbit se to bude i dospělým.

02.01.2023 5 z 5


Medové příběhy Medové příběhy Ľubica Šebeková

Knihu je možno přirovnat k Honzíkově cestě, kdy je vidět, že děti mění vztah k přírodě, ke zvířatům a hlavně k práci. Moc krásná a velmi poučná kniha. Mohu jen doporučit.

24.10.2021 5 z 5


Čas tančit Čas tančit Karen Kingsbury

Nejedná se o duchovní literaturu. Je to román o křesťanském manželství po 21 letech. Většinou v křesťanském manželství neexistuje nevěra anebo rozvod, ale zde je krásně ukázáno na to, co dělají naše představy a podezíravot. 3/4 knihy si člověk říká, proč ta žena chce ztratit tak úžasného muže. Románek, který je ze skutečnosti se čte jedním dechem. Rozhodně doporučuji.

26.09.2021 5 z 5


Ruměnička Lipůvka a její kamarádi Ruměnička Lipůvka a její kamarádi Radomír Socha

Úžasná dětská odborná kniha o hmyz ala Ferda mravenec. Doporučuji všem dětem, které zajímá přírod a hlavně broučci :-)

05.09.2021 5 z 5


Alík a jezevec Alík a jezevec Oldřich Brož

Úžasná kniha. Je to o tom, že mnohdy nám pomůže ten, od kterého to nejméně čekáme.

05.09.2021 5 z 5


Smysly zvířat: sluch - čich Smysly zvířat: sluch - čich Michaela Hrachovcová

Chcete, aby se děti něco příjemnou a lehkou, názornou formou něčemu přiučily, pak tato kniha stojí za to. Je to kniha o mnoha otázkách a nakonec je i malý testík. Zkuste se na něj podívat. Já jsem ho neudělal. Doporučuji všem, kteří mají zvídavé děti a těm, kteří milují přírodu.

05.09.2021


Kocourek se vrací Kocourek se vrací Michaela Hrachovcová

Je to kniha na které se rozečítají i děti ve 3. nebo 4,třídě, kterým čtení nic neříká. Máte-li doma problémy, zkuste tuto knihu s jemným příběhem o tom, že doma je doma a když je doma nějaká povinnost, měla by se plnit.

05.09.2021 5 z 5


Zrzečka pod hvězdami Zrzečka pod hvězdami Michaela Hrachovcová

Je to kniha o slibech, aby si dítě uvědomilo, že pokud něco slíbí tatínkovi, mamince, dědečkovi nebo babičce - musí to splnit. Úžasná kniha na podporu výchovy.

05.09.2021 5 z 5


Hnědáček a nalezená podkova Hnědáček a nalezená podkova Michaela Hrachovcová

Kniha na podporu likvidace sobectví u dítěte, aby si dítě uvědomilo, že to nejdůležitější v životě je být druhému užitečný. Skvělá kniha. Doporučujeme od věku 4 roky a výše. Kniha je koncipovaná s většími písmenky, příjemný formát a mnoho obrázků, takže děti se na této knize rozečítají.

05.09.2021 5 z 5