Johnysko Johnysko komentáře u knih

☰ menu

Spící obři Spící obři Sylvain Neuvel

Naprosto genialni scifi kniha. Vypravena panem tajemnym pomoci jeho zapisku z deniku, rozhovoru atd. Vsechno krásně odsypa, kapitoly nejsou zdlouhave. Pro fanouska mimozemských civilizaci je to nutnost. Ta kniha me okamzite vtahla do deje hned od zacatku. Po par stránkách jsem proste musel hned koupit zbylé dva díly této trilogie.

26.07.2019 5 z 5


Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

Naprosto parádní sci-fi thriller, který stoprocentně zaujme i fanoušky zcela jiných žánrů. Příběh je vyprávěn a psán z pohledu první osoby hlavního hrdiny Jasona, nikoliv z pohledu vypravěče jako ve většině knih. Věty jsou krátké, úderné a autor vás nezahlcuje stranami nesmyslných popisů. Kniha má po kousku od různých žánrů. Sci-fi, thriller, akce a i nějaká ta romantika se zde najde.

Předchozí knihy(Pines) byly již převedeny do formy úspěšného TV seriálu. Musím říct, že i zde je ta filmová forma znát a funguje to fakt skvěle. Mimochodem filmové studio Sony už nějakou dobu vlastní práva na zfilmování.

20.07.2019 4 z 5


Zero - Oni to vědí Zero - Oni to vědí Marc Elsberg (p)

Skvělá knížka. Dokonale popisuje možné a klidně i reálné důsledky dnešní digitální doby. Autor občas použije techničtější pojem, který však záhy přiblíží i naprostým laikům. Zároveň také přidává velmi nápomocný slovník těchto pojmů a seznam postav, což se občas může hodit.

Super thriller jak má být. Vrátilo mě to po 15 letech ke čtení!

02.06.2019 4 z 5