jmenuji.se jmenuji.se komentáře u knih

☰ menu

Odysseus a hvězdy Odysseus a hvězdy Ota Hofman

Kniha vyšla až po natočení vynikajícího Československého filmu Odysseus a hvězdy - knížka i film jsou o setkání s tajemným vyslancem z hlubin vesmíru.

24.08.2011 5 z 5


Od agamy po žraloka. Velký ilustrovaný slovník zvířat Od agamy po žraloka. Velký ilustrovaný slovník zvířat kolektiv autorů

Tahle knížka mi v dětství umožnila dozvědět se o zvířatech vše potřebné - kolektiv autorů vše sestavil přehledně, výborné jsou ilustrace i fotografie a podrobný text k jednotlivým živočišným druhům. Knížka dosud nebyla překonána a poskytuje nadále výborné informace.

/osobní vzpomínka - dodnes si pamatuji na krásné pocity, které my knížka přinesla v dětství - objevování živočišné říše - krásné ilustrace bizon, anakonda, buvol, divočák... Bylo to parádní dobrodružství poznávání přírody s knihou. A i nyní po knize občas sáhnu, když se chci dozvědět něco o některém živočišném druhu.

23.08.2011 5 z 5


Neználek na Měsíci Neználek na Měsíci Nikolaj Nikolajevič Nosov

Jedna z nejhezčích dětských knih, čet jsem ji asi tak třikrát, naposled když mi bylo patnáct. Knížka má moc hezké ilustrace a v příběhu je dobrodružství i legrace. Zkrátka je to knížka, která člověku přináší radost.

23.08.2011 5 z 5