JitkaI. JitkaI. komentáře u knih

☰ menu

Pravidla pozitivního sobectví Pravidla pozitivního sobectví Michaela Dombrovská

Mně se kniha líbila. Je užitečná svými radami a i po několika letech od vydání se tyto rady hodí i do dnešního uspěchaného světa. Pomohla. Stručně a jasně vysvětleno. Dobře se četla.

03.04.2024 5 z 5


Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Mně se kniha líbila dost. Každý má dostat druhou šanci a bavilo mě sledovat, jak se mladý lékař dokázal zvednout po pádu na úplné dno. A že to jde, když se chce! ;-)

04.01.2024 3 z 5


Lutyňské tango (a jiné válečné příběhy z Těšínska) Lutyňské tango (a jiné válečné příběhy z Těšínska) Otylia Toboła

Kniha Lutyňské tango je důležitým dokumentem, který připomíná hrůzy války a utrpení, které museli zažít obyčejní lidé. Jedná se o soubor beletrizovaných reportáží, které poutavě a autenticky přibližují válečné osudy lidí z české části Těšínského Slezska. Určitě budete vtaženi do příběhů těchto lidí, kteří se snažili přežít v nejtěžších podmínkách 2. sv. války.
Doporučuji každému, kdo se chce dozvědět více o válečných osudech lidí z Těšínského Slezska. Je to čtivé a poučné dílo, které čtenáře nenechá chladným a často vás donutí se pozastavit a přemýšlet. Četla jsem knihy Šikmý kostel I. + II. díl i Životice od Karin Lednické, které byly napsané formou románu dle skutečných událostí a všechny se mi moc líbily. Tato kniha jde více do hloubky, a i když se jedná o literaturu faktu, je opravdu podaná velmi příjemnou čtivou formou, tak jak slibuje anotace. Poslouchala jsem jako audioknihua vážně jedním dechem, jako jednohubku) a tak dodatečně v knihkupectví vyhledám tuto knihu a nahlédnu do ní, abych nepřišla o obrazovou přílohu.

11.12.2023 5 z 5


Tajemství sanatoria Tajemství sanatoria Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Tak tato kniha (někde označována jako thriller, jinde jako historický román) mě velmi bavila. Byla jsem naprosto vtažena do děje. Vůbec jsem nečekala takový závěr. Fandila jsem všem třem hlavním postavám. Atmosféra sanatoria byla ponurá, tajemná. Děj byl napínavý a docela bych si dovedla představit nějaké pokračování, další příběh z tohoto sanatoria. Opravdu moc povedené.

09.05.2023 5 z 5


Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Richard Sobotka

Mě se kniha líbila. Není to strhující román, jen román...jakási výpověď o událostech v poválečných letech a o osudech lidí v podhodské vesničce, kde velký vliv na události mají politické změny. A styl, jazyk, jakým je napsaná se mi líbil moc, krása! Kniha neurazí, čte se lehce, v poklidu. Pro mne jednohubka na jeden den.

27.03.2023 4 z 5


Smrt na kůru Smrt na kůru Dalibor Vácha

Nádhera! Poslouchala jsem audioknihu a to skoro jedním dechem! Určitě si s chutí poslechnu ještě jednou.

16.01.2023 5 z 5