Jirka77 Jirka77 komentáře u knih

☰ menu

Cesta ke Kristu Cesta ke Kristu Ellen Gould White

Cesta ke Kristu je tou nejdůležitější cestou v lidském životě. Vždyť spaseni nejsme našimi skutky a my sami nemáme Pánu Bohu co nabídnout, než svá srdce. Spaseni jsme Kristovou spravedlností. Naše potřeba odpuštění hříchů a smíření s Pánem Bohem vede pouze a jedině přes přijetí Kristovy oběti za nás na kříži na Golgotě. On sám říká: "Já jsem ta Pravda, Cesta a Život. Kdo věří ve mne, ikdyby zemřel, bude mít život věčný." Není tedy jiné cesty k Bohu. Pán Ježíš zaslíbil , že přijde podruhé, již ne jako oběť, ale jako Pán Pánů a Král Králů. Zda budeme na Jeho druhý příchod připraveni , záleží jen na nás teď v tomto životě. Rozhodnout se musí každý.

07.01.2021 5 z 5


Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

S křesťanstvím tento pán nemá nic společného. Křesťanství je o následování Ježíše Krista, Syna Božího. Pokud je pro pana "kněze" čtení Božího slova nuda, potom chápu, proč se takto projevuje. Chce se líbit světu a to je vždy Bohu nepřátelské. To Slovo je totiž sám Kristus, jak napsal apoštol Jan na začátku svého evangelia.

06.01.2021 odpad!


Bible kralická Bible kralická neznámý - neuveden

Boží slovo bez zásahu ekumenického hnutí. Jan Amos Komenský tuto Bibli označil za klenot a opravdu jím je. Chvilku si člověk musí zvyknout na Staročeštinu a porovnávat nesrozumitelné pasáže třeba se Studijním překladem, ale po čase si člověk opravdu zamiluje tento poklad naší historie. Je to Boží slovo a je to tedy dopis od našeho milujícího Boha v našem mateřském jazyce v době, kdy málokterý národ v Evropě měl přístup k Bibli díky zlovůli papeženců. Ne nadarmo se tato doba nazývá "doba temna". Nebýt reformace a odvahy Kralických, tak by toto dílo nevzniklo.

05.01.2021 5 z 5


Genesis konflikt Genesis konflikt Walter J. Veith

Evoluční teorie je dnes ražena, jako jediný správný názor. Boží slovo je devalvováno a zesměšňováno touto filosofií, která lidem podsouvá, že je vše dílem "slepé náhody". Tato krize identity vhání člověka do otroctví svých vášní a tužeb a lidé marně hledají smysl života. Autor, sám vědec a bývalý zarytý evolucionista,hájí v této knize Boží čest a poukazuje na achilovu patu evoluční teorie.

05.01.2021 5 z 5


Ten, který přichází Ten, který přichází Jerry D. Thomas

Příběh Božího Syna Ježíše Krista s odkazy přímo na verše v Božím Slově. Příběh, který mění životy lidí a přivádí je zpět k dárci života.

05.01.2021 5 z 5


Velký spor věků Velký spor věků Ellen Gould White

V době,kdy ekumenické hnutí pošlapává smysl reformace tím, že i protestantské církve ochotně uznávají autoritu Římsko-katolického systému svěcením falešného dne odpočinku Neděle místo biblické Soboty, otevírá tato kniha oči těm, kteří stojí na straně Boží a chtějí vidět k čemu se zde schyluje. Kdy se znovu spojí státní moc s církví a bude podveden celý svět "malým rohem" , který je Římsko-katolický lidský falešný náboženský systém. Autorka E.G.W. objasňuje celý historický spor mezi dvěma náboženskými systémy, mezi tím, co říká Bůh ve svém Slově a lidskou tradicí a oživuje tak to, co mělo být zapomenuto.

05.01.2021 5 z 5


Na pravdě záleží Na pravdě záleží Walter J. Veith

Výborná kniha, která vnáší světlo do odvěkého boje mezi dvěma náboženskými systémy. Na jedné straně uctívání pravého Živého Boha a na druhé straně lidský náboženský systém. Autor odhaluje podvodné praktiky a klam náboženského systému, který "opíjí národy vínem smilství". Na pravdě záleží těm, kteří hledají opravdu celým svým srdcem Živého Boha a touží po odpuštění a věčném životě s Ním.

05.01.2021 5 z 5


Zjevení Janovo, průvodce knihou Zjevení Zjevení Janovo, průvodce knihou Zjevení Ranko Stefanovic

Kniha pomůže pochopit Proroctví a běh dějin světa od doby apoštola Jana, uvězněného na ostrově Patmos pro Slovo Boží ,cca 96 po Kristu , až do věcí budoucích, které se brzy naplní. Zjevení Ježíše Krista je poslední knihou Bible, je tedy o naději pro ty, kteří hledají odpuštění hříchů a věčný život. Doporučuji všem.

05.01.2021 5 z 5