jezinka19 jezinka19 komentáře u knih

☰ menu

Ve službách Ministerstva vnitra - Chránil jsem tři prezidenty Ve službách Ministerstva vnitra - Chránil jsem tři prezidenty Olin Jurman

Právě jsem knihu dočetla a přemýšlím co napsat. Autorovi moc děkuji. Zprostředkoval mi výlet do historie, který je velmi zajímavý a díky vyjadřování vyprávějícího i čtivý. Mě jako čtenáře kniha pohltila a nepustila. Vzpomínání pana Bobka je živelné, je vidět, že to byl-je čestný člověk, který miloval svoji práci. Paradoxně nejsilnější ( alespoň pro mě) jsou poslední kapitoly knihy, kde hlavní hrdina vzpomíná na dobu nedávno minulou a na poslední roky své práce. U těchto kapitol mi bylo velmi smutno. Je téměř nesnesitelné vidět - číst, kolik úcty k tradicím, pokory, morálky a vůbec lásky k této zemi. může chybět i těm nejvyšším.

05.12.2019 4 z 5


Domácí mlékař Domácí mlékař Klára Hadašová

Blog Kláry ( cosedejenakopci) jsem před lety objevila úplnou náhodou. Už od samého začátku jsem obdivovala nasazení a vstřícnost autorky, která se neváhala podělit se svými znalostmi a zkušenostmi. Pro mě tehdy byla doslova zjevením. Ochotná, milá a šikovná. Její knihy jsou neskutečné, plné informací a hlavně jsou psané pro všechny. Nestalo se mi, že bych jejím pokynům nerozuměla. Takže za mě jednoznačně pět hvězd za kupu práce odvedené s láskou a s chutí se podělit. Děkuji.

13.08.2018 5 z 5


Rozbití andělé Rozbití andělé Graham Masterton

Právě jsem dočetla a přemýšlím co o této knize napsat. V knihovně jsem si ji půjčila namátkou, podle recenzí se zdálo, že bude skvělá. Přiznávám, mě ale zklamala. Po polovině knihy jsem již vyhlížela konec a uvažovala, zda mám ve čtení pokračovat. Je pravdou, že autor umí bravurně popisovat veškerá možná i nemožná mučení, ale kromě toho je děj dost plochý. Na konci zbytečně překombinovaný. Nemůžu se zbavit dojmu, že když bych z knihy vytrhla pasáže o mučení, moc dalšího smysluplného děje by nezbylo. Celé to na mě působí dojmem, že scény mučení totálně přehlušily zbylý děj. Tak trochu mi to přišlo jako kniha o mučení s prvky detektivky a ne naopak. Jedná se ale jen a jen o mé subjektivní hodnocení. Od autora jsem četla jen tuto knihu. Možná jsou jeho jiná díla lepší. Mě však stačilo.

12.04.2018


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Tento autor je pro mě novinkou. V knihovně jsem hledala nějakou detektivku a tak jsem šáhla po této. A přiznávám-nelituji. Četla jsem jedním dechem, přečteno bylo za dva dny. Skvěle napsáno, autor se neopakuje, píše svěže a zajímavě. Za mě rozhodně plný počet.

11.08.2017


Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

..Tak právě doposloucháno a jsem spokojená. Knihu jsem měla jako audioknihu a nemělo to chybu. Pro mě zatím jednoznačně nejlepší z celé série. Už se těším na další :o)

19.01.2017 5 z 5


Zpověď lovce ekonomik Zpověď lovce ekonomik John Perkins

Velmi zajímavá kniha. Autor zde popisuje jak vlastně probíhá likvidace státu v přímém přenosu. Vždy existují metody, jak udělat, aby bylo uděláno to, co chtějí mocní. Jak píši, velmi zajímavá kniha a svým způsobem smutná. Patří mezi knihy, které "sundávají klapky z očí". Po jejím přečtení se už nikdy nebudete dívat na politiku a svět kolem sebe, stejnýma očima. Za mě doporučuji.

10.01.2017 4 z 5


Aby život nebolel Aby život nebolel Lucie Suchá Groverová

Lucie je skvělá žena a její knížky jsou plné živelnosti, radosti, života. Když je čtete, brečíte, smějete se, smutníte...prostě žijete její příběhy s ní a její rodinou. Tato kniha není vyjímkou a je skvělá. Čte se jedním dechem a po přečtení zjistíte, že už se na svůj život díváte jinak. Za mě tedy plný počet hvězdiček a doufám, že knížek od Lucie bude víc.

04.11.2015 5 z 5


Čarovná moc rostlin - Mé setkání s léčivou silou přírody Čarovná moc rostlin - Mé setkání s léčivou silou přírody Wolf-Dieter Storl

K předchozímu komentáři se toho nedá moc připsat...právě knihu čtu a je to zatím moje první kniha od tohoto šamana :o) a jsem nadšena...

09.10.2015 5 z 5


Pokoj č.10 Pokoj č.10 Åke Edwardson

Pro mě velké zklamání...čekala jsem víc- neskutečně mě štvaly časové skoky, pořádně jsem se v nich nevyznala. Neuvěřitelné hovory,výslechy,telefonáty, kdy stále bylo odpovídáno na otázku otázkou nebo různá ano,ne,ano, ne, ano, ano....Říkala jsem si, nevzdám to, dočtu ji, ale když jsem ani po 200sté stránce pořádně nic nevěděla, vzdala jsem to. Mám severské detektivky ráda, ale tohle mě opravdu minulo- místo, abych si četbu užívala, byla jsem pořád víc a více naštvaná na autora.

07.10.2015


Richard Nixon - Arogance moci Richard Nixon - Arogance moci Anthony Summers

Jedna z nejlepších knih "literatury faktu" kterou jsem kdy četla. Je velmi precizně napsaná a čtivá. Nedá se přečíst jedním zátahem, nutí přemýšlet a před čtenářem rozkrývá jak funguje politika a politická moc. Při čtení zjistíte, že není důležité, že byla napsána o šedesátých a semdesátých letech - vzorec politického chování je stále stejný. Osobně mi tato kniha pomohla otevřít oči.

06.09.2015 4 z 5


Zátiší Zátiší Louise Penny

Kniha mi připomíná knihy od Agaty Christie- detailní popis prostředí, osob. Autor si mistrně hraje s jazykem, moc se mi líbil i překlad do čj ( díky za kvalitní překladatele). Příběh mě držel a nepustil. Je pravdou, zhruba v půlce jsem již tušila, kdo za tím vším je, ale rozhodně nevadí...Celkově je kniha velmi příjemná a po jejím přečtení jsem neváhala a přečetla i další příběh.

09.05.2015


Kabinet kuriozit Kabinet kuriozit Lincoln Child

Tak pro mě nečekané překvapení...po knize jsem hmátla v knihovně, když jsem byla již na odchodu a nelituji...velmi zajímavý děj, zajímavé postavy. Líbí se mi styl psaní, popisy událostí, nevadí mi podrobnější popisy prostředí....o agentu Pendergastovi bych se sice ráda dozvěděla víc, ale očekávám, že více je napsáno v prvních knihách této řady...Jsem spokojená a určitě půjčuji další....:o)

09.05.2015