Jenulka94 Jenulka94 komentáře u knih

☰ menu

Léčivá světla Andělů: Změňte svou minulost, současnost i budoucnost s pomocí andělské energie Léčivá světla Andělů: Změňte svou minulost, současnost i budoucnost s pomocí andělské energie Raven Keyes

Kniha obsahuje mnoho příběhů s andělskou tématikou. Autorka se hojně rozepisuje o tématech rakoviny a její léčení s pomocí andělů a reiki.
Naopak kniha obsahuje minimum návodů a praktických informací.

12.09.2023 2 z 5


Malý kompas víry Malý kompas víry Max Kašparů (p)

Knihu lze doporučit k přečtení všem hledajícím nebo zvědavým. Nabízí mnoho odpovědí, ale i podnětů pro zamyšlení. Knihu lze přečíst velmi rychle, není obsáhlá ani složitá - což byl jistě její účel.

12.09.2023 5 z 5


Delegátka pod rouškou nejistoty Delegátka pod rouškou nejistoty Jitka Herzánová

Volné pokračování Dovolené očima delegátky. Oproti první knize se autorka značne polepšila ve vyprávění. Dovede rozvinout příhodu, zapojit Vás do děje a navnadit na další čtení. Opět můžete očekávat úsměvné vyprávění ze zákulisí cestovního ruchu. Nemá smysl předlouze popisovat děj knihy, lze ale s jistotou doporučit k přečtení. Kniha pobaví, potěší - větší ambice nemá. Pobavit a potěšit je ale také záslužné! :-)

22.08.2023 4 z 5


Klukoviny Uršuly Klukové Klukoviny Uršuly Klukové Patrik Rozehnal

Kniha mapuje především profesní dráhu herečky Uršuly Klukové. Obsahuje fotografickou přílohu, veselé příhody z hereckého prostředí i soukromého života. Kniha není obsáhlá biografie, ale lehké vyprávění, které přečtete velmi rychle.
Kniha vychází v edici Humoriáda, vydává Český rozhlas,

09.08.2023 4 z 5


O zvířatech a lidech a malých zázracích O zvířatech a lidech a malých zázracích Luba Skořepová

Kniha plná laskavosti, moudrého vyprávění, naděje.
Kniha je složená z povídek a fejetonů autorky.
Jsou i místa, kde si citlivější čtenář vezme kapesník. Jsou to především fejetony, kde autorka vypráví o svých zvířecích kamarádech.
V dnešní uspěchané době působí kniha jako malý výlet do jiného světa.

06.07.2023 5 z 5


Miloslav Šimek Miloslav Šimek Milan Wágner

První biografická kniha věnovaná M.Šimkovi. Kniha obsahuje velmi významnou fotografickou přílohu, spousty zajímavých informací, příhod .
Špatný stín na knihu vrhá, že sám autor do textu až příliš často zahrnuje příhody vlastní a své rodiny.
Do současné doby ovšem žádný autor kvalitnější knihu ( co do informací a fotografií ) s M.Šimkem nenapsal, proto lze knihu doporučit.

19.06.2023 3 z 5


Inventura - Vzpomínání 1969 - 1989 Inventura - Vzpomínání 1969 - 1989 Jiří Suchý

Kniha nabízí ucelený pohled Jiřího Suchého na tvorbu a fungování Semaforu do roku 1989.
V textu naleznete osobní postřehy autora, zákulisní drby , ale i spousty faktografických informací. Pro běžného i zapáleného příznivce Semaforu může být kniha velmi zajímavá a přínosná.

19.06.2023 5 z 5


Dovolená očima delegátky Dovolená očima delegátky Jitka Herzánová

Kniha nabízí velmi zajímavý pohled na cestování a turisty. Pokud hledáte knihu, která pobaví a odreaguje, pak je toto dílko naprosto ideální. Literární zázrak ale nečekejte.

19.06.2023 4 z 5


Automatická kresba Automatická kresba Hana Šmídová

Velmi stručné, ale jasné informace pro úvod do automatické kresby. Pro náročnějšího čtenáře doporučuji knihu p.Machkové.
Kniha je velmi přínosná, protože neobsahuje žádné zbytečné informace navíc, lze přečíst a pochopit velmi rychle.
Obrázková příloha je ovšem minimální. U automatické kresby je ovšem taková příloha poměrmě důležitá.

27.04.2023 3 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Poutavé a napínavé čtení. Mnohdy v člověku vyvolá různé otázky a úvahy nebo nutí k zamyšlení. Největší rozčarování ovšem přichází v momentě, kdy se čtenář dozví, kdo to vlastně "Les" je.
Každopádně souhlasím, že kniha může navozovat deprese a úzkosti.

27.04.2023 5 z 5


Poselství andělů Poselství andělů Doreen Virtue

Sbírka příběhů popisující situace, kdy opravdu zasahují andělé. Velmi nenáročné čtení s pozitivním podkresem. Příběhy edukují, ale zároveň inspirují. Kniha zahrnuje i drobné rady.

09.03.2023 5 z 5


Momentálne som mŕtvy, zavolajte neskôr Momentálne som mŕtvy, zavolajte neskôr Július Satinský

Memoárová kniha je obohacena fejetony a postřehy J.Satinského. Milé a nenáročné čtení, které potěší příznivce tohoto herce, ale i náhodného čtenáře.

23.02.2023 5 z 5


Luba Skořepová: Nejsem už holka Luba Skořepová: Nejsem už holka Marie Formáčková

Milé a moudré vypravování populární herečky. Kniha je memoárového charakteru, neobsahuje však zbytečné bulvární informace nebo pseudosenzace.
Autorka Marie Formáčková dává knize jasnou formu a přesně zaznamenala všechny podstatné momenty života paní Skořepové.

23.02.2023 5 z 5


Co nám chybí – kovy, jiné prvky a vitamíny v lidském těle Co nám chybí – kovy, jiné prvky a vitamíny v lidském těle Jiří Janča

Velmi přínosné čtení pro všechny! Autor popisuje jak nakládat s vitamíny a doplňky stravy. Za dopomoci těchto rad můžete snadno a zásadním způsobem posunout své zdraví dopředu. Rady jsou formovány velmi snadno a srozumitelně.
Využití najde kniha opravdu všude. Z knihy lze čerpat i rady pro "první pomoc".

23.02.2023 5 z 5


Můj život s alternativní medicínou Můj život s alternativní medicínou Jiří Janča

Poutavé vyprávění léčitele, který vypráví svůj životní příběh. Memoárová kniha obsahuje i praktické rady, které může každý doma aplikovat sám. Kniha odkazuje i na další autorova díla.

23.02.2023 5 z 5


Andělské vedení Andělské vedení Doreen Virtue

Kniha částečně kopíruje knihu Andělská terapie. Oproti zmíněné knize, poskytuje tato daleko komplexnější rady. Pro čtenáře, kteří začínají v tomto oboru sbírat informace, je kniha ideálním startem. Všechny informace a popisky jsou prodány velmi srozumitelně, autorka nepoužívá odborné pojmenování, proto je text pochopitelný i začátečníkům.

23.02.2023 5 z 5


Carmen - Skutečný život Hany Hegerové Carmen - Skutečný život Hany Hegerové Tomáš Padevět

Během čtení tohoto díla se střídalo několik pocitů. Mnohé pasáže jsem musel doslova přetrpět pro jejich nezáživnost. Oproti tomu jsou místa, která stojí za to přečíst.
Kniha je napsaná stylem románu, což je pro memoárovou knihu velmi nezvyklé. Knihu určitě doporučuji pro přečtení, protože vyvolává rozpoluplné pocity jak samotné pojetí textu, tak i život Hegerové.

18.01.2023 3 z 5


Kvantová Andělská terapie Kvantová Andělská terapie Eva-Maria Mora

Překlad knihy je velice zoufalý. Text obsahuje mnoho překlepů a gramatických chyb, což je při čtení velmi rušivé.
Obsahově kniha nenadchla, tato témata jiní autoři publikují daleko atraktivněji.

18.01.2023 1 z 5


Příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc Příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc Sarah Hlousek (p)

Od knihy jsem měl jiná očekávání. Autorka dovede poutavě vyprávět i popisovat postřehy z ostrova Bali. Své domény bohužel naplno nevyužívá.
"Vtipné" příhody jsou ovšem popsány různě, jen ne vtipně. Knihu jsem přečetl velmi rychle, obsáhlá není. Potěší, ale nenadchne.

18.01.2023 3 z 5