Klukoviny Uršuly Klukové

Klukoviny Uršuly Klukové https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484657/bmid_klukoviny-ursuly-klukove-YUD-484657.jpg 4 12 3

Kniha je humorně laděným životopisem známé české herečky a komičky Uršuly Klukové, který vůbec poprvé vychází v knižní podobě, a to u příležitosti jejích 80. narozenin. Je plná příhod, vyprávění a vzpomínek na setkání se zajímavými a inspirujícími lidmi. Najdete v ní vyprávění o Josefu Dvořákovi, Miloslavu Šimkovi, Jiřím Krampolovi, Věře Křesadlové a dalších výrazných osobnostech české kultury. Uršula Kluková v knize líčí i své zážitky z dětství, popisuje profesionální dráhu porodní asistentky i svoji cestu k divadlu. V knize nechybí ani veselé životní příběhy a historky. Kniha bude doplněna o fotografie z archívu Uršuly Klukové doprovázející vyprávění v textu. Kniha Klukoviny Uršuly Klukové je určena pro všechny vyznavače memoárové literatury, zejména pak pro milovníky životních příběhů slavných českých herců a komiků.... celý text

Přidat komentář

Jenulka94
09.08.2023 4 z 5

Kniha mapuje především profesní dráhu herečky Uršuly Klukové. Obsahuje fotografickou přílohu, veselé příhody z hereckého prostředí i soukromého života. Kniha není obsáhlá biografie, ale lehké vyprávění, které přečtete velmi rychle.
Kniha vychází v edici Humoriáda, vydává Český rozhlas,

Hanaol
23.11.2022 2 z 5

Kniha mě docela zklamala. Životopis spíše profesní. O svém manželství a rodičovství skoro nic. A humorných příběhů velmi málo. Čekala jsem to mnohem lepší. Kdo si chce knihu přečíst, tak si ji raději půjčte. Nekupujte.


alnahu
18.12.2021 5 z 5

Další naše známá herečka,která překročila osmdesátku -ten čas strašně letí.Její hlas a humor mám velmi ráda,často jsem chodila do divadla Semafor kde vystupovala s Miroslavem Šimkem,Jiřím Krampolem,Petrem Nárožný,Luďkem Sobotou a dalšími.V této knize vzpomíná na svůj profesní život a lidi ,které v životě potkala a prožila s nimi šťastný život.Ráda jsem si o ní přečetla i něco ze života co jsem nevěděla-že byla původním povoláním porodní asistentka,než se dala na hereckou dráhu.Přeji této úžasné veselé dámě hodně zdraví do dalších let.

Autoři knihy

Uršula Kluková
česká, 1941
Patrik Rozehnal
česká, 1974

Kniha Klukoviny Uršuly Klukové je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x