Jaroslav.ch Jaroslav.ch komentáře u knih

☰ menu

Dokonce ani ne špatně Dokonce ani ne špatně Peter Woit

Jde o mimořádnou knihu, kterou je jistě vhodné si prostudovat a nikoliv jen přečíst. Ačkoliv vyžaduje od čtenáře jisté znalosti, tak je vhodná i pro širší veřejnost.

Není chybou autora, že někteří čtenáři nedokážou ocenit toto dílo a svoje neznalosti, případně neochotu hlubšího uvažování, kompenzují nízkým hodnocením. To považuji za hloupé a přízemní.

24.04.2021 5 z 5


Stručná historie času Stručná historie času Stephen W. Hawking (p)

Vynikající kniha určená pro širokou veřejnost. Opravdu doporučuji přečíst všem. Pokud fyzika není Vaše parketa, nebojte se, autor umí dobře vysvětlovat a něco si z toho opravdu odnesete.

24.04.2021 5 z 5


Alan Turing: Enigma Alan Turing: Enigma Andrew Hodges

I přes určité nedostatky doporučuji knihu k přečtení. Pokud se chce čtenář dozvedět něco dalšího o A. Turingovi, pak mohu doporučit knihu Muž, který věděl příliš mnoho : Alan Turing a první počítač od autora David Leavitt, nakladatelství Argo/Dokořán.

24.04.2021 4 z 5


Úplnost a neúplnost Úplnost a neúplnost Kurt Gödel

Vynikající kniha odborného charakteru určená především teoretickým matematikům.

24.04.2021 5 z 5


Československo: Stát, který zklamal Československo: Stát, který zklamal Mary Heimann

Autorka se v této své silně kontroverzní knize dopustila mnoha nepřesností a zjevně i úmyslných lží s cílem poškozovat nejen naši zemi jako takovou, ale také značně dehonestovat české občany a naše předky. Už samotný název knihy je problematický. Lživý a v mnoha směrech nenávistný obsah knihy mě přesto vyděsil. Autorka dělá z pachatelů oběti a naopak. Určitým způsobem na několika místech své "zvrácené" knihy naznačuje, že jsme měli zůstat poskoky mocnějších.

Tuhle knihu může adorovat snad jen vlastizrádce nebo pomatený čecháček, který se vyžívá v sebemrskačství.

24.04.2021 odpad!