jarmus4825 jarmus4825 komentáře u knih

☰ menu

To To Stephen King

To (famózní) To jsem četla po druhé. Někdy jsem si připadala jak hrdinové v knize, kdy jsem si nepamatovala ani zbla, co se v danou chvíli v ponurém Derry odehrávalo (a to jsem si myslela, že hlavní zápletku a rozuzlení nemohu přec nikdá zapomenout, tudíž že čtení jedné knihy několikrát nebude už takový zážitek jako napoprvé - ha, špatná úvaha!). A ač je mi 23 let, i teď, po přečtení, se v noci vyhýbám těm našim městským kanálům a domů jdu radši rychlým krokem. Úžasně napsané dílo s geniálně vykreslenou atmosférou co bere na nože. Co za mě ubírá jen trochu setin hvězdiček jsou pasáže vyprávěné Mikeovi a občas i vyprávěné Mikem (a to né, že bych byla nějakej rasista!) a trochu i konec. Po přečtení tisíc stránek plného děsu a lačnícího To po téhle bandě smolařů jsem asi nečekala až takovej end, jakej pan spisovatel napsal. A to jejich hromadně propocené sblížení v kanálech? No já nevim no.
Avšak kniha je to srdcová a příběh geniální, rozhodně se kanálům zas nějaký pátek budu obloukem vyhýbat.

21.09.2017 5 z 5


Terror Terror Dan Simmons

Není nic ponurejšího v chladných dnech prvních zimních měsíců vytáhnou tuhle knihu a začít číst, byť prsty mrznou a chlad, co se dostává až do kořínků vlasů se spojuje s chladem, co vychází z té knihy. Naprosto famózní dílo, pro mě možná podtrhnuto tím, v jakou roční dobu jsem to četla.
Přečteno jedním (hodně dlouhým) dechem.

02.09.2017 5 z 5


Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Tahle kniha.. Wow.
Rozhodně bych se nenechala odlákat od čtení kvůli narážkám na věk hlavních postav apodobně.
Příběh je tajemný a každý konec kapitoly člověka donutí na tu další stranu otočit, i když je už dešně pozdě večer. Děj je neustále v pohybu a pořád překvapuje. A ten konec!
Zas po dlouhé době kniha, u který se mi zastavil dech a mozek mi to prostě celý nebral.

31.07.2017 5 z 5