IvaBor33 IvaBor33 komentáře u knih

☰ menu

Chapadla Černé hvězdy Chapadla Černé hvězdy Tereza Kadečková

Příběh z postapokalyptického světa, který se může stát. (I když za to budeme spíše moci my než nějaká hvězda.)

Začínáme hned pěkně pod vodou a právě tím mě autorka dostala od první stránky. Její vykreslení světa je dokonalé a já se opravdu cítila, jako bych byla pod hladinou s hlavní hrdinkou. Příběh mě hned zaujal a čím víc jsem poznávala svět, který autorka vymyslela, tím víc jsem byla nadšená.

Je to mix fantasy a sci-fi bych asi řekla. Možnost vyvíjet se pomocí symbiontů, rozdělená společnost, členové rodiny na opačných stranách barikády? Ano, přesně to byl ten mix, díky kterému jsem knihu přečetla za pár dní.

Není to moje první kniha od této spisovatelky, ale za mě je zatím její nejlepší! Nebýt na obálce české jméno, věřila bych, že se jedná o zahraničního autora. Pokud máte chuť na drsné dobrodružství v opravdu nových a netradičních kulisách, které vás budou bavit, mohu jen doporučit.

27.04.2024 5 z 5


Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

Zájem o autorku vzbudily nadšené recenze na její třetí knihu, tak jsem se podívala na zoubek její první. A rozhodně jsem neprohloupila.

Můžete se těšit na dvě časové linie, jednu současnou a jednu z druhé světové války. Přesto zde nenajdete drastické válečné scény. Celý příběh je o mezilidských vztazích, o pravé lásce a přátelství. A musím říct, že napsaný na výbornou! Dojde vám, jak málo stačí, a život se může ubírat úplně jiným směrem. Obě linky jsou moc hezky propracované a autorky styl mi náramně sedl. Nádherný, hluboký příběh, který se vlastně opravdu mohl stát. Příběh slunečnice mě nadchl a vyloženě jsem ho zhltla. Autorka má skvělý vypravěčský styl a tak ráda jsem si přečetla něco, kde jsou emoce vystavěné sílou příběhu, jen prostý lidský život. Určitě si přečtu i další knihy.

20.04.2024


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Mistr pera a hororu.

27.03.2024 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Predvidatelne od zacatku do konce. Nudne, postavy jedna jak druha.

05.03.2024 odpad!