Hynan Hynan komentáře u knih

☰ menu

Ti předurčení 3 Ti předurčení 3 Nikol Wolfová

Třetí díl předurčených nabírá obrátky katastrofickým směrem jak v reálné, tak fantasy lince. Je krásně vidět tříbení stylu autorky. Jsem zvědav, jak naváže na další díl.

16.06.2023 5 z 5


Bedny - Zabít sráče! Bedny - Zabít sráče! Rosana Zvelebilová

Pádné, komické (u fotky dítěte v peněžence jsem svým výtlemem probudil spící rodinu), drsné a tragické. Z počátku trošku matoucí, než jsem se zorientoval v časových linkách a posloupnostech událostí. Žádný jednoduchý akčňák nečekejte, spíš rozbor Sráčovi psýché. Doporučuji, 5/5

26.12.2022 5 z 5


Seznamte se: Válka Seznamte se: Válka * antologie

První tři povídky jsou beletrickým zpracováním zpráv a reportáží z války na Ukrajině, dobře zpracované, při čtení mrazí z uvědomění, že se popisované události opravdu dějí. Zbylé tři sledují osudy rodiny z alternativní budoucnosti, po předchozích povídkách z kruté reality trochu odlehčení v podobě sci-fi. Všech 6 povídek jsou velmi čtivé, doporučuji přečíst pro zamyšlení nad realitou a možnou budoucností.

28.06.2022 4 z 5


Ti předurčení 2 Ti předurčení 2 Nikol Wolfová

Druhý díl jsem si užil víc, nyní mi už známé postavy a dějové linie odsýpají stejně dobře jako v prvním. Vytýkám otevřený konec a absenci třetího dílu!

02.09.2021 5 z 5


Ti předurčení 1 Ti předurčení 1 Nikol Wolfová

Chvilku mi trvalo zorientovat se v postavách a ve skocích časem a mezi dějovými liniemi. Po pár prvních kapitolách už bylo vše v pořádku a snadno jsem se ponořil do děje. Líbí se mi odsýpající styl psaní, příběhy a reakce lidí jsou uvěřitelné, okořeněno nenásilnou přírodní fantasy.

02.09.2021 4 z 5