Hřib Koloděj Hřib Koloděj komentáře u knih

☰ menu

Komunistou z donucení Komunistou z donucení Jim Frederick

Nechci se někoho dotknout, ale stále existuje překvapivě velká skupina našich spoluobčanů (zejména čtenáři Novinek), která by si tuhle knihu potřebovala přečíst, a kdyby aspoň jednomu z nich otevřela oči, byl by to úspěch...
Jinak ke knize nemám co dodat, jiní to tu už popsali víc než dost. Takže koho téma KLDR zajímá, šup šup, ať už jste na cestě do knihovny!

30.11.2014


Knížata krve Knížata krve Gilbert Schlogel

Popis knihy je z mého pohledu vyčerpávající, proto snad jen subjektivní pocit. Byla to pro mě hodně čtivá kniha, od které jsem se nemohl odtrhnout. Při čtení si člověk uvědomí, jak těžké to lékaři v historii měli - nedůvěra lidí v jejich schopnosti, strach, šarlatánství... Myslím, že si ji někdy opět s chutí přečtu.

09.03.2014 5 z 5


Dobrodružství potkanů Dobrodružství potkanů Bohumil Matějovský

Je to kniha určená hlavně pro děti, takové potkaní detektivní pátrání a putování. Zápletka není náročná, což ale knihu dle mého názoru nijak nesnižuje ani pro dospělého čtenáře. Jako milovník potkanů jsem si knihu rád přečetl a o to víc mě bavila. Co mě po celou dobu čtení opravdu bavilo, byla potkaní mluva. Rád jsem si také představoval Hlodávii, zemi potkanů, kde se podstatná část příběhu odehrává (Hlodávie je potkanizovaný (=civilizovaný) městský stát zřízením ne nepodobný lidskému) a tak nějak podvědomě jsem tam viděl i ty naše potvůrky chlupatý, co máme doma.
Komu bych knihu doporučil: dětem, které mají kladný vztah k hlodavcům a zvířátkům obecně; dospělým, kteří mají potkany doma

09.03.2014 4 z 5