Hanyzek777 Hanyzek777 komentáře u knih

☰ menu

Geostorky Geostorky Petr Brož

Tak tohle se mi hodně líbilo. Některé příběhy až neuvěřitelné, jak může lidský zásah - někdy i docela malý - rozehrát řetězec dějů vedoucí ke katastrofě obřích rozměrů. Většina z událostí byla pro mě zcela nová, autorovi se opravdu podařilo vzbudit zájem, takže jsem si dohledávala průběžně další zdroje a trochu tak nakazila celou rodinu.

18.01.2024 5 z 5


Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Tuto knihu jsem v průběhu života přečetla již potřetí. Byl to pro mne zajímavý výlet do rozličných kultur starověku, aby člověk zjistil, že přes všechny dobové rozdílnosti jsou lidské radosti i starosti stále tentýž.

02.01.2024 4 z 5


Setkání v Jeruzalémě Setkání v Jeruzalémě Derek Prince

Povzbuzující svědectví o tom, jak dobrodružný a naplňující může být život člověka, který se dá Bohu plně k dispozici. Přečetla jsem jedním dechem.

19.10.2020 5 z 5


Sup je trpělivý pták Sup je trpělivý pták James Hadley Chase (p)

Rychlé čtení, příběh má spád a švih.

23.08.2020 4 z 5


Ekonomie dobra a zla Ekonomie dobra a zla Tomáš Sedláček

Nebudu zastírat, že kniha nebyla úplně odpočinkovým čtením. Některé pasáže jsem myslím ani úplně nepochopila. Přesto mě velmi oslovila a k autorovi chovám velký respekt pro jeho přehled i schopnost vytěžit z daného tématu nové, zajímavé, neotřelé myšlenky. Mnohých postřehů si najednou všímám v reálném životě. Ke knize se plánuji v budoucnu vrátit, vstřebat ji najednou je pro mě příliš velké sousto.

18.08.2020 5 z 5