Hana H. Hana H. komentáře u knih

☰ menu

Očkování - hrozba nebo záchrana? Očkování - hrozba nebo záchrana? Tomáš Kašpar

(SPOILER) Aha, opět cenzura zapracovala, takže rozvedu své hodnocení knihy, označím jako SPOILER.

Tato kniha vlastně popisuje podstatu toho, co dnes pan prof. Turánek nazývá trefně "Vakcinačním jarmarkem".
Autor posbíral informace z různých zdrojů, které v knize uvádí. Je na čtenáři, jestli začne hledat a co si najde sám. Otázkou ovšem je, co se ještě dohledat dá, protože cenzura je v současné době značná.
To, že vědci, lékaři atd. mají různé názory, je normální a normální je o nich diskutovat, naopak není vůbec normální lidi, kteří mají jiný názor, jakkoli dehonestovat. Není pak divu, že té části obyvatel, která o tom, jaký lék si vezme, přemýšlí, je tento způsob informování podezřelý.
Cenzuru názorů známe z minulosti, jaký měla důvod víme všichni. Čirou náhodou jsem včera viděla film Jan Palach, kde o cenzuře tam padla věta, která naprosto koresponduje s nynější situací.

Na konci publikace zcela správně autor uvedl Odmítnutí odpovědnosti, kde je jasně uvedeno, co je a co není cílem jeho knihy.

Při čtení knihy jsem si mimochodem vzpomněla na jednu scénu ze seriálu Teorie Velkého třesku, kdy Benadette v diskuzi o vedlejších účincích jednoho léku farmaceutické společnosti, která ji zaměstnává, řekla: "Možná, ale jak říkají naši právníci - je hodně věcí, které tohle způsobují".

19.01.2022


Rýmy pro kočku a pod psa Rýmy pro kočku a pod psa Jiří Žáček

Vida, knížka z roku 1987 a kdo by to byl řekl - tak současná!!!

Zkušenost z historie

Když se handlíř ujme vlády,
razí řády
pro neřády.

nebo:

Všude najdeš poučení

Poučte se v chlívku u sviní:
kdo se pere u koryta,
ten se ušpiní.

Opravdu dokonale výstižné i pro dnešní dobu!!!

11.02.2020 5 z 5