gromit gromit komentáře u knih

☰ menu

Miss Blanka 3.A Miss Blanka 3.A Blanka Solařová-Calibaba

Sousedka ze Skalistých hor byla vtipnou sondou do života v jedné kanadské provincii. Šílená Češka v Dubaji se zase zabývala tématem manželství. Miss Blanka 3. A je zatím nejlepší knihou Blanky Solařové, skvělé spisovatelky a výjimečné ženy. Autorka v ní zachycuje zkušenosti, které načerpala během výuky na americké soukromé škole ve Spojených arabských emirátech. Je napsaná od srdce a čiší z ní, že má autorka kladný vztah k dětem, potažmo ke své práci. Snad každý rodič by si přál, aby jeho dítko mělo takovouto učitelku. Kniha je také prodchnuta autorčiným charakteristickým humorem. A v neposlední řadě se z ní také dozvíte, jak se učitelé v SAE vypořádávali s pandemií čínského koronaviru. Tuto vynikající knihu vřele doporučuji! A jsem velice hrdý na to, že její autorka je má nejlepší kamarádka!

20.09.2023 5 z 5


Sousedka ze Skalistých hor Sousedka ze Skalistých hor Blanka Solařová-Calibaba

Brilantní prvotina nejvtipnější a nejoriginálnější autorky současnosti. Některé slovní hříčky jsou jedním slovem geniální, občasné peprné výrazy skvěle zapadají do kontextu popisovaných situací. Místy jsem se smál i nahlas, což se mi u knih často nestává.

15.08.2023 5 z 5


Šílená Češka v Dubaji Šílená Češka v Dubaji Blanka Solařová-Calibaba

Místy vtipné, místy smutné, ale od první do poslední stránky neuvěřitelně čtivé. A co je nejdůležitější: za vší tou ironií se skrývají hluboké životní pravdy. A to netvrdím jen proto, že autorka je moje nejlepší kamarádka.

09.07.2023 5 z 5


Norimberk - Poslední bitva Norimberk - Poslední bitva David Irving

Velmi cenné (a dle některých i poněkud kontroverzní) dílo literatury faktu. Po jeho přečtení se utvrdíte především v tom, že dějiny píší hlavně vítězové. Doporučuji.

21.10.2014 5 z 5