Miss Blanka 3.A

Miss Blanka 3.A https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457740/bmid_miss-blanka-3-a-K1S-457740.jpg 4 18 9

Blanka Solařová-Calibaba učí řadu let na? americké základní škole ve Spojených arabských emirátech. Z pohledu Evropana je to zvláštní škola. Ředitelské důtky tu nedostávají žáci, ale učitelé, kteří sem přijeli z poloviny světa, aby přežívali díky vhodné kombinaci snaživosti, rezignace, psychofarmak a alkoholu. Rodiče strkají služky pod stůl, aby dětem (většinou špatně) napovídaly a ředitel umanutě rozesílá nesrozumitelné oběžníky. A tak si Miss Blanka, česká učitelka z?3.?A připadá občas jako... v blázinci.... celý text

Přidat komentář

gromit
20.09.2023 5 z 5

Sousedka ze Skalistých hor byla vtipnou sondou do života v jedné kanadské provincii. Šílená Češka v Dubaji se zase zabývala tématem manželství. Miss Blanka 3. A je zatím nejlepší knihou Blanky Solařové, skvělé spisovatelky a výjimečné ženy. Autorka v ní zachycuje zkušenosti, které načerpala během výuky na americké soukromé škole ve Spojených arabských emirátech. Je napsaná od srdce a čiší z ní, že má autorka kladný vztah k dětem, potažmo ke své práci. Snad každý rodič by si přál, aby jeho dítko mělo takovouto učitelku. Kniha je také prodchnuta autorčiným charakteristickým humorem. A v neposlední řadě se z ní také dozvíte, jak se učitelé v SAE vypořádávali s pandemií čínského koronaviru. Tuto vynikající knihu vřele doporučuji! A jsem velice hrdý na to, že její autorka je má nejlepší kamarádka!

Basta1912
03.03.2023 5 z 5

Hodně jsem se nasmála. Kdo alespoň chvíli učil nebo alespoň suploval se tu myslím najde :D


ondras666
21.10.2021 odpad!

Asi jsem divný, ale nechápu komentáře knihy. Vtipné to nebylo vůbec, stylově sloh druhého stupně základní školy a pouze snaha zaujmout. Tématice arabských zemí se teď věnuje hodně autorů, ale ně vždy je to téma zvolené vhodně. Ale asi to dává autorce jinou prestiž, než kdyby učila na škole někde v Horní dolní. Pro mě škoda papíru, který na knihu padl.

Allla9
02.10.2021 3 z 5

Čekala jsem četbu plnou humoru a zábavy. Oboje zde bylo, ale mě moc neoslovilo.

Chytuš
16.04.2021

Za opravdu dlooouhou dobu knížka, kterou jsem nebyla schopná dočíst. Miss Blanka 3.A by podle zdejších komentářů měla být to nejvtipnější, co papír v poslední době viděl... Jelikož posilování bránice je moje hobby, už jsem se viděla válející se v záchvatech smíchu a vážně se na knížku těšila. Nu, došla jsem až na stranu 77 a dospěla k tomu, že zřejmě nemám ten správný smysl pro humor. Možná za to může prostředí - jak probíhá vyučování na americké základní škole v Dubaji mě totiž zajímá asi stejně jako složení atmosféry Jupitera... Tedy - zajímalo by mě, pokud by bylo vtipně a čtivě podané. Takhle jsem si připadala, že v rukou držím souborné vydání postů autorky na FB v průběhu jednoho školního roku. Na sociálních sítích to může skvěle fungovat, na knížku je to ale pekelně málo...

"Proč je Miss Blanka moje nejoblíbenější učitelka:
Miss Blanka ona být 21 let a mít krázné vlasi barvi blond.
Ona nekřičet. Ona někdy hodit penál s tuški po Mohamed protože on je blebec nebo jak říká moc moc krásná Miss Blanka nevichovanec.
Miss Blanka velmi velmi velmi krásný boti šati a někdi nám pouštět filmi na Netflix. Ona mít účt v Netflix.
U nás v třída je to pořát jako velký párti.
Miss Blanka někdi dělat chibi, ale říkaz neva, chibmi se jeden učit.
Já až virostu bich taky chtěla bít jako Miss Blanka a ona má iPhone XR, já chci taki dá-li bůch.
Ot Naja" str. 73

Jezinkabezinka
20.03.2021 3 z 5

Ze začátku dost nuda, od druhé půlky rozjezd. Párkrát jsem se i zasmála, ale měla jsem větší očekávání.

dayD
23.01.2021 5 z 5

Poprvé od prvního dílu Bočkovy Poslední aristokratky jsem při čtení řičela smíchy a tekly mi slzy. Miss Blanka natrhla foremetku Panu Kaplanovi. Dalším bonusem je pro mě její viditelná slabost pro syčáka Jasera (neboť přiznejme si, dámy, která z nás nechová tajnou náklonnost k bad boyům?). Pevně doufám, že Miss Blanka setrvá ve školství a dočkám se od ní dalších opusů, nejméně stejně dobrých. Potěšilo by mě i souborné vydání jejích sloupků z Reflexu.

Kryštofka
09.01.2021 5 z 5

Deset hvězdiček málo. Královsky jsem se bavila. Nechápu, jak se dá laťka vtipnosti udržet tak vysoko na 466 stranách. Tolik slovních hříček a hravosti!!! Ještě než jsem dočetla, věděla jsem, že si dám knížku ještě jednou.
Asi je to i pro Blanku dobrá terapie.

pasión
03.01.2021 5 z 5

Knížka byla skvělá, pobavila jsem se. Děti i Miss Blanka mi budou chybět.