gr1llfr0mh6ll gr1llfr0mh6ll komentáře u knih

☰ menu

Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Nečekala jsem že mi tyto postavy tak přirostou k srdci. Nápad je skvělý a zajímavý A ano níže v komentářích mají pravdu, jsou to klišé postavy. Ale myslím že toto byl jeden z účelů knihy, konec konců právě proto si je ten záhadný vrah vybral. Také se mi líbí že z každého, opravdu každého se vyklube na konci někdo naprosto jiný a nakonec ve vašich očích není stereotyp nikdo. Jako u mnoho knih se zde tady pohrává s tématem "Můžu se ptát raněného jak zkouší, ale nemohu se stát raněným. Jediný raněný kterým mohu být jsem já." aneb "Lidé jsou jako obrovské domy s titěrnými okny." I když autorka to nedává vůbec znát z příběhu se to vyklube samo. Příběh vás napíná do poslední minuty a poslední stránky mne dokonce dohnaly ke breku. Kniha je sama o sobě čtivá a mám ji ráda ale musím říci že není jedna z nejlepších.

27.11.2018


Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Omlouvám se jestli tento komentář někomu přijde zbytečný protože se netýka recenze... Ale neskutečně mne šve že knihu nemohu nikde sehnat a musím čekat na dotisk. Samozřejmě mne tento detail nezastavil ve čtení této série protože jednoduše existuje pdf. Jen mne to teď docela mrzí protože bych chtěla mít celou sérii stínů v knihovně.

24.11.2018


Papírová města Papírová města John Green

Jsem třináctiletá holka se zálibou ve čtení. Nejspíše by vás zajímal více odborný názor ale pokud mohu říct - v mé knihovně mám padesát knih - a možná o mně něco vypovídá to že je právě tato svým způsobem ta nejoblíbenější. Najde se málo knih které bych si četla stále dokola. Kniha je velice vtipná (mladistvým perverzním humorem) , okouzlující a čím více ji čtete tím více si všímáte pečlivě schovaných detailů. Některé pasáže si pamatuji do slova a do písmene. Takže pokud jste nesvázaný problémový teenager hledajíc smysl je možné že u Johna a jeho důvtipu ho najdete

01.11.2018