Firstacka Firstacka komentáře u knih

☰ menu

Moje vodácké holky Moje vodácké holky Tomáš Hlavica

Moje vodácké holky mi opravdu sedly, přečetla jsem je velmi rychle a moc se u nich pobavila. Přesně to jsem chtěla, a navíc mi vytanulo plno vzpomínek. Tomáš Hlavica mě velmi mile překvapil a klidně bych si od něj přečetla něco dalšího. Líbilo se mi, jak umí popisovat, byl mi blízký jeho humor a v závěru mě dojal vysvětlením pojmu „vodácká holka“, které bere jako velkou čest a vyznamenání.

04.05.2022 4 z 5


Učytelskej Učytelskej Jaroslav Konvička

Jsem ráda, že mohu sledovat, jak Jaroslav Konvička ve svém psaní roste. První jsem četla jeho román Mamince se budeš líbit, kde byla hrdinkou také učitelka. Ten byl rozsahem krátký, ale moc se líbil a také jsem se u něj zasmála, následovaly povídky k zamyšlení Kdysi dávno v budoucnu a teď je to Učytelskej. Ač by kniha mohla být jen plejádou zážitků ze školy, nabízí mnohem více. Sledujeme v ní vývoj hlavní postavy, fandíme jí v jejích životních rozhodnutích, a přitom se sami můžeme nad vším zamyslet. Toto dílo se autorovi opravdu povedlo a já pevně doufám, že bude pokračovat ve vysoko nasazené laťce.

07.10.2021


Tajná večeře Tajná večeře Raphael Montes

Mile mě překvapilo, že text na přebalu knihy: „strhující, temný příběh o tom, jak nás peníze a ambice mohou změnit“ byl opravdu (konečně) pravdivý. Nejen, že to bylo strhující a zvrácené, ale také naprosto čtivé. Mnohdy jsem se smála, jindy třeštila oči, ale každopádně četla dál a dál.

27.04.2018 4 z 5