Moje vodácké holky

Moje vodácké holky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484000/bmid_moje-vodacke-holky-HBh-484000.jpg 5 3 2

Koktejl Moje vodácké holky je umíchán ze dvou dílů pravé vodácké atmosféry, jednoho dílu svěží romantiky letních lásek a jednoho dílu na vlastní kůži zažitých dobrodružství. Podává se ve vysoké sklenici zasypané střípky obrázků nejhezčích zákoutí českých řek a je bohatě zalitý jemně perlivým, neslazeným humorem. Nápoj je osvěžující s hořkosladkou příchutí životních zkušeností. Varování: Může být silně návykový. Vodákům hned po prvních doušcích přináší neodbytné nutkání co nejdřív znovu vyrazit na vodu. Nevodákům pak hrozí, že na patře objeví zadní chutě, které jim konečně prozradí, co vlastně na tom ti zasvěcení mají. Povídková kniha Tomáše Hlavici Moje vodácké holky se může po právu řadit mezi lepší tituly tuzemské provenience humoristického žánru. Situační i jazyková komika přiměje, myslím, většinu čtenářů ne-li k huronskému smíchu, pak k úsměvu určitě, i pokud nejsou vodáci. Nechybí ani romantika, jak ji do své knížky Proč bychom se netopili... dokázal umně vplést Zdeněk Šmíd: silně rezonuje v asi nejlepší, úvodní kapitole knihy Vodácké nebe a peklo.... celý text

Přidat komentář

Firstacka
04.05.2022 4 z 5

Moje vodácké holky mi opravdu sedly, přečetla jsem je velmi rychle a moc se u nich pobavila. Přesně to jsem chtěla, a navíc mi vytanulo plno vzpomínek. Tomáš Hlavica mě velmi mile překvapil a klidně bych si od něj přečetla něco dalšího. Líbilo se mi, jak umí popisovat, byl mi blízký jeho humor a v závěru mě dojal vysvětlením pojmu „vodácká holka“, které bere jako velkou čest a vyznamenání.

Pepelka
24.02.2022 5 z 5

Svieže, ľahké čítanie, ktoré, ako sa píše v anotácii vzbudí u nevodáka chuť si to na vode vyskúšať. Vtipne podané historky prešpikované opismy, kde cítiť ozajstnú, nepredstieranú lásku k vode. Štipka romantiky podaná mužskými očami to celé okorenila. Bavila ma.


Štítky knihy

láska humor romantika vodáctví české povídky české řeky

Autorovy knížky

2021  93%Moje vodácké holky

Kniha Moje vodácké holky je v

Přečtených5x
Knihotéce33x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x