fflew fflew komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Rozpačitý zážitek. Díky formě scénáře se kniha čte takříkajíc sama. Největší její slabinou není ani tak místy nelogický, šroubovaný a naprosto předvídatelný děj, jako patetické, duchaprosté dialogy... Velká škoda. Staré známé postavy v Prokletém dítěti působí jaksi vybledle a vyždímaně a chovají se, jako by neustále schytávaly zásahy matoucím kouzlem do palice. Hlavně tedy Ron a Harry... proč? :/ O dobré nápady nouze nebyla, mohly však být lépe dotaženy do konce. Věřím, že divadelní zpracování by mě oslovilo a že čtení scénáře je pouze polovinou zážitku. Proto nechci být příliš kritická a dávám o hvězdičku navíc. Méně klišé a trýznění oblíbených postav by však rozhodně nebylo na škodu.

09.10.2016 3 z 5


Sága Sága Brian K. Vaughan

Vlastně na tom není nic až tak originálního ani převratného, ale hodně bavilo. Přečteno jedním dechem, mělo to spád. Moc sympatická ústřední dvojice i prostředí. Nezávislí jako nestranní "záporáci" mají podle mě taky potenciál (hlavně fešák Vůle). Těším se na pokračování.

26.12.2015 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

4,5 *.
Nečekala jsem, že se mi celá potterovská sága tak vpije pod kůži. Jako celek hodnotím plným počtem hvězd, především za neuvěřitelně kouzelný (pun intended) svět, zamilováníhodné postavy a úžasné myšlenky. Jediné, co bych autorce vytkla, jsou mnohdy přemrštěné, či naopak nedomyšlené souboje, ale to je jen drobná vada na jinak kolosální kráse (a to je mi, hergot, už pětadvacet... na pořádný fangirling ale není nikdy pozdě, že?). :)

EDIT: Dovolím si nesouhlasit s některými zdejšími komentáři, že Rowlingová jen vykrádá, a srovnáními s Tolkienem apod. Knihy o Harrym rozhodně nejsou klasickou fantasy ságou tolkienovského ražení, osobně jsem tedy nic podobného nečetla. Největší kouzlo (zas se mi to povedlo :)) příběhů z Bradavic spatřuji v tom, že odehrávají v našem světě a víceméně v naší době. A pokud Rowling skutečně někoho vykrádá, poprosím o zaslání seznamu příslušných děl, mohla by se mi líbit. :D

17.11.2015 4 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Ve svých jedenácti letech jsem knihu odsoudila po pár stránkách, odložila ji a rok na to propadla světu Pána prstenů... Nyní, o 14 let později, mě svět Harryho Pottera neskutečně okouzlil (aby ne) svou pohádkovou, hřejivou atmosférou a ačkoli už nepatřím do cílové skupiny čtenářů, moc jsem si čtení užila a těším se na další díly.

08.08.2015 4 z 5