Falgen123 Online Falgen123 komentáře u knih

☰ menu

Sběratelka sirotků Sběratelka sirotků Ellen Marie Wiseman

(SPOILER) Spoiler :Tak tohle byla pecka. Strašně smutná knížka, četla jsem od autorky zatím vše co vyšlo a vždycky mě vtáhne ta atmosféra, že se nemůžu odtrhnout od čtení. Opět temný smutný příběh. Popis smrti Piiny matky na začátku, ta zoufalá snaha postarat se o bratry. Hlad špína, strach z všudypřítomné nákazy. Zavření v sirotčinci. Opravdu skvěle napsané, měla jsem pocit, že jsem na jejím místě. Nejednou mě knížka rozbrečela. A ten konec... Jsem ráda že byl v podstatě dobrý. Jen mi vadilo, že Bernice z toho všeho vyšla tak lehce.

14.04.2024 4 z 5


Zmizelé z Cooley Ridge Zmizelé z Cooley Ridge Megan Miranda

Přiznávám že moc jsem od této knížky nečekala, a byla jsem mile překvapená. Styl psaní touto formou se mi docela líbil i když sem se s ním nikdy před tím nesetkala. Od druhé poloviny jsem četla jedním dechem jen abych už konečně věděla jak to všechno bylo... Tuhle knížku asi budu mít nějaký čas v hlavě...

06.03.2023 5 z 5


Pověz včelám, že se nevrátím Pověz včelám, že se nevrátím Diana Gabaldon

Hmmm... Jak začít... První polovina knihy mě celkem překvapivě moc nebavila- samé popisky co se stalo v předchozích dílech (vzhledem k délce knih a roků vydání celkem pochopitelně) . Ale jsem milovník série takže jsem přivřela oči. Nicméně druhá polovina už byla podstatně lepší, svižnější, děj měl spád. Dějovou linku Claire a Jamieho jsem hltala jedním dechem stejně tak Bree a Rogera, celkem i Iana a Rachel ale co se týče lorda Johna a vévody z Pardloe to už podstatně méně... Ale co ten otevřený konec??? No těším se na poslední díl.

28.01.2023 4 z 5


Chaloupka strýčka Toma Chaloupka strýčka Toma Harriet Beecher Stowe

Tak to byla síla. Kolikrát jsem chtěla knihu odložit, protože jsem jako rodič nemohla přes slzy číst dál... Jako dítě pro které je knížka určena bych ji tak nedocenila. Až když má člověk vlastní děti tak čte i mezi řádky jaké utrpení musely prožívat postavy zvlášť když si uvědomíte že to se dělo denně a autorka psala z autentických zkušeností... V té době přímo žila a nedovedu si představit jakou musela mít odvahu když tuto knihu psala... Doporučuji!

12.06.2022 5 z 5


Longbourn Longbourn Jo Baker

Nemyslím si že by autorka vykrádala Austenovou... Naopak je fajn,že máme možnost poznat i druhou stranu příběhu. Ne jen pozlátko zámožnější vrstvy, ale i dřinu těch co byly na žebříčku postavení ve společnosti až na konci... Sice mi některé úseky přišli dost nechutné ( obsah nočníků, fleky na šatech Lidie atd.) ale jinak moc pěkné čtení. Konec bych asi o pár stran protáhla ( chyběla mi reakce při znovushledání) Můžu jen doporučit.

02.06.2021 5 z 5


Vepsáno krví vlastního srdce Vepsáno krví vlastního srdce Diana Gabaldon

Za mě by mohla být knížka i delší. Opět jsem se nenudila ani na jedné stránce a musím říct, ze mi ne jednou tekly slzy... Ať už smíchu nebo smutku :0) Všechny dějové linky jsou propracované, poutavé jak uz to u Diany bývá a v tomhle dílu mi ani nevadily popisy bitev za nezávislost...a opět otevřený konec. Nezbývá než čekat az se dopíše další díl... Uz se nemůžu dočkat...

27.01.2021 5 z 5


Někdo to rád skotské Někdo to rád skotské Suzanne Enoch

No asi tak... Knížka je to pěkná, ale čekala jsem něco víc do hloubky... Možná že kdybych nikdy nečetla Cizinku ,tak bych si tuhle knížku užila vic, ale takhle ne... Zápletka nic moc, pořád se dokola opakující otřepané fráze a nejvíc mu šlo na nervy to oslovení "divoká kočko" za každou větou... No rozmyslím si jestli budu číst celou sérii...

13.09.2020 2 z 5


Skotskem po stopách seriálu Cizinka Skotskem po stopách seriálu Cizinka Jan Hrdina

Knížka splnila mé očekávání. Je tu přehledně vysvětlena historie této krásné země a všechny fanoušky série Cizinky samozřejmě potěší... Jsou zde popsány jak lokace tak většina postav z knih od Gabaldon. Jelikož se v dohledné době do Skotska nedostanu tak se mi velmi líbily fotky známých míst z knížek o Cizince. Za mě spokojenost.

22.03.2020 4 z 5