evil356 evil356 komentáře u knih

☰ menu

Višňový sad Višňový sad Anton Pavlovič Čechov

Nechápu, proč se tolika lidem Višňový sad nelíbil, a dokonce je i zklamal. Myslím, že nikdo nepochopil, o čem vlastně celá kniha je. Jestli od ní čekáte komedii, komedie to není. Myslím, že Čechov to myslel ironicky, že chtěl aby se hrála jako komedie. Naopak je to tragédie (vzhledem k tomu konci T_T)

Jinak doporučuju na čtení k povinné četbě do školy. Knížka má v digitální podobě něco okolo 50-60 stránek. Čte se rychle. Mnohokrát se postavy střídají po jedné krátké větě nebo slovu :O

Doporučuju si přečíst nejdřív nějaké shrnutí na internetu, abyste věděli, co se děje. Z samotné knížky, to někdy může být trochu těžké pochopit.

Mne kniha vůbec nezklamala. Naopak, dost se mi líbila. Jako to už bývá, mně kniha poučila, a trochu zase ovlivnila mé myšlení.

16.02.2021 4 z 5


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Tak tahle kniha... To byla jízda. Kniha je napsána čtivě, jen mi přišla trochu delší, protože autorka popisovala hodně detailů. Ale nakonec to bylo naprosto v pořádku. Hlavní hrdinku Novu jsem si nesmírně oblíbila, a potají jsem doufala, aby se jí všechno podařilo, jak s její "misí", tak i v jejím "milostném životě", jestli to tak mohu nazvat. Konec knihy mi úplně přeházel myšlenky. Brzy půjdu na druhý díl. Doporučuji, výborné akční fantasy se špetkou romance :)

23.01.2021


Holka s rytmem v těle Holka s rytmem v těle Nancy Krulik

Tuhle knížku jsem četla ještě jako malá :D
Mám k ní vybudované tak velké city, ach... To byly časy.
No takže, je tam hudba, je tam týpek, kteréj je prostě cool a hot a všechno dohromady. Je tam samozřejmě holka jako hlavní postava. Ten týpek jí učí na bicí jen tak for fun. Najednou tam nastanou komplikace. A i když se očividně mají oba rádi, tak jejich vztah nějak nejde realizovat. A proč? No, to si to budeš muset přečíst, ha!
Absolutně doporučuji. Tímhle začala moje éra čtení, (ehm pak to byl už jen samý young adult :D ups), Hodně napínavý a příjemný příběh o lásce a hudbě a pak happy end :)

17.01.2021


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Lul, asi jsem našla nejlepší knížku roku :O
Ne, vážně. Tahle knížka se mi líbila, má zajímavou myšlenku, poutavý děj, komplikované postavy. Prostě very nice. Myslím že stojí za to, jí dát šanci.

17.01.2021