elleigh01 elleigh01 komentáře u knih

☰ menu

Past Past Melanie Raabe

Po dlouhé době kniha u které jsem se dobře bavila. Zajímavé, čtivé, moc se mi to líbilo.

14.12.2021 5 z 5


Mohlo by se vám také líbit - Vkus v době neomezeného výběru Mohlo by se vám také líbit - Vkus v době neomezeného výběru Tom Vanderbilt

Možná si myslíte, že si sami určujete, co se Vám líbí a co nelíbí. Mám pro Vás docela nepříjemnou zprávu. Máte na to minimální vliv. Všichni z nás jsme obětí marketingových profesionálů, kteří nás denně zpracovávají. Kniha se Vám bude snažit vysvětlit filozofii oblíbenosti a vkusu. Klade si zajímavé otázky a pokusí se na ně najít odpovědi. Čeká Vás zajímavá cesta, která možná skončí Vaším celkovým osvícením.

14.12.2021


Sloup do nebe Sloup do nebe William R. Forstchen

Kniha, která zaujme a neomrzí. Když jsem knihu dostala, tak mě obsah knihy moc nezaujal, ale samotný děj knihy jsem hltala.

14.12.2021 5 z 5


Temné dědictví Temné dědictví Harald Tonollo

Kniha se mi zalíbila ilustrací, která mi připomněla moji oblíbenou knížku Purpurová stuha. Ale taky hodně názvem.
Kniha je poměrně krátká i s drobnými ilustracemi uvnitř, takže ji máte přečtenou za chvíli. Příběh se líbil, byl super nápad psát o normální dívce, která žije s rodinou, kteří jsou tak trochu jiní..
Možná mi to trošku připomínalo Hotel Transylvánii některými momenty..

14.12.2021 5 z 5


Život na trampolíně Život na trampolíně Frances Whiting

Příběh se mi líbil moc. Chvíli smutné a bolestivé vyprávění, většinou ale veselé a vtipné. Jedna z těch knížek, tak krásně lidsky napsána, která na mě působí tak opravdově a mile. Je to příběh o první lásce, první zradě, přátelství a mezilidských vztazích. V knize se prolíná současnost s minulostí a postupně začínáme chápat vztahy mezi hlavními hrdiny. Ráda si knihu zase přečtu. Dokonce jsem knihou obdarovala i několik svých kamarádek.

14.12.2021 5 z 5


365 způsobů, jak si zajistit štěstí 365 způsobů, jak si zajistit štěstí Richard Webster

Tuhle knížku miluju! Tolik mě toho autor naučil v krátkém čase, velmi inspirativní. Povinná četba na chvíle nejistoty a pochyb. Kéž by si ji prolistoval každý, pak by bylo hned méně starostí.

14.12.2021 5 z 5


Zase ona: Zrození Meryl Streep Zase ona: Zrození Meryl Streep Michael Schulman

Maximální pochvala, super čtivá kniha . Doporučuji ...Portrét ženy, doby a herectví: první důkladná biografie Meryl Streep – Železné Lady herectví, která byla nominována na devatenáct Oscarů a tří získala. Kniha popisuje její začátky ze sedmdesátých let. Portrét ženy potýkající se s láskou, feminismem a ohromujícím talentem. V roce 1975 byla Meryl Streep absolventkou dramatu na Yale a hledala své místo na newyorské divadelní scéně. Plná talentu a ambicí byla jako desítky dalších mladých herců..Veliká pochvala,skvělá kniha . Musím jen všem doporučit ..

14.12.2021 5 z 5


Odpusť a buď volný Odpusť a buď volný Ana Holub

Doporučuji si knihu přečíst jen tak, třeba vám něco dá, zas se budete na svět dívat jinak.

14.12.2021 5 z 5


Pozitivní principy dneška Pozitivní principy dneška Norman Vincent Peale

Zajímavá kniha, která se zabývá principem, že na vše existuje správná odpověď a že pozitivní myšlení pomůže tuto odpověď najít. Autor, oblíbený duchovní, se zabývá pozitivním přístupem. Mnoho jeho informací v knize se mi líbilo, a snažím se začínat den s dětmi vděčností a zvědavostí, co pěkného den přinese. Nevím, zda vás kniha naučí být stále pozitivní, ale určitě několik věcí a principu v ní je.

14.12.2021 5 z 5