Eliskao Eliskao komentáře u knih

☰ menu

Noci v cirkuse Noci v cirkuse Angela Carter

Kniha mě upřímně moc nechytla. Nepopírám, ze je velice zajímavé napsána i příběh je zajímavý. Ale proste jsem se nemohla dokopat v pokračování, docetla jsem ji s velkým sebezaprenim.
Je to škoda a nevím úplně, čím to bylo. Zajímavé postavy, zajímavý příběh. Ale nějak jsem nepřišla na to, FO vlastně sděluje.

13.09.2017 3 z 5


Lom Lom Vasil Bykav

Ze začátku trochu zmatené střídání časových rovin, ale jinak krásný, dojemný, čtivý příběh.

28.08.2017 4 z 5


Deník špatného roku Deník špatného roku John Maxwell Coetzee

Velice zvláštní. Vlastně ani nevím, co si o tom myslet. Po teoretické stránce perfektní. Tři vypraveci na jedné straně je věc, kterou bych nečekala, věc, která je náročná pro nalezení systému (jak to vlastně číst), věc, která je poměrně nová a mistrně zpracovana.
Nejsem si však jistá, ze mě kniha nějak významne obohatila, jsem z ni vlastně jen zmatená.

20.08.2017 3 z 5


Možnost ostrova Možnost ostrova Michel Houellebecq

Tato kniha mě naprosto nadchla. Uznávám, ze slabším povaham muže připadat nechutna, pornograficka, hlavní hrdina odporný a psychicky slabý člověk, ovšem já v tom vidím mnohem víc. Velice otevřeně popisované sexuální zážitky utvářejí obraz o hlavním hrdinovi, je zde jasný důvod, proč to bylo napsáno prave takto. Jedna převážně o vnitřní pochody a jsem si jistá, ze i muži v reálném světě takto uvažují, byť mi to jako dívce ničí romantické představy. Na tom však literárně vidím spíše přednost.
Koncept neolidi a stavu světa za dva tisíce let, mi přijde jako zajímavá teorie o budoucnosti.
Knihu si rozhodne chci přečíst znovu, až mi bude o par let víc a budu mít více životních zkušeností.

Edit po par letech: čtu nyní svůj komentář k této knize a nestačím se divit, jak na mě kniha tedy zapůsobila. Vůbec si dej knihy nevybavuju. Jakože ani trošku, nemám ani záblesk toho o čem to bylo. Možná to zas takový zázrak nebyl? Stává se vám to?

15.08.2017 5 z 5


Matka země Matka země Knut Hamsun (p)

Krásná kniha, čtivá, o životě. Poklidný děj, kde i veliké zápletky jsou podávány příjemným způsobem. Velké zvraty jsou stylem psaní vnímány jako běžný život.

12.08.2017