Drakon013 Drakon013 komentáře u knih

☰ menu

Devět nocí Devět nocí Zuzana Strachotová

Protože se mě líbil první díl, tak jsem rovnou pořídil i Devět Nocí. Přestože jsem už měl velká očelávání, tak druhý díl byl za mě ještě lepší než ten první. To, co dělalo první díl dobrým je tu stále a ještě v lepší formě a příběh se autorce povedlo ukočírovat do překvapivého a uspokojivého konce. To je pro mě obzvlášť cenné, protože už jsem četl/viděl/hrál hned několik příběhů, které byly po většinu času dobré, ale kde to zabili slabým nebo nesmyslným koncem. A špatný konec pak vrhá stín i na zbytek díla. Tady jsem byl naštěstí plně spokojen :)

27.12.2023 5 z 5


Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

Knížka mě zaujala tématem, ale velká očekávání jsem neměl - česká scéna mě už delší dobu moc neuspokojila. Devítka mě proto příjemně překvapila - příběh dobře odsýpal, střídání postav vyprávění pomohlo a nebylo toho až příliš (to mě třeba vadilo u Hry o trůny), svět vypadá zajímavě, příběh byl napínavý a dokonce měl i pár zvratů co jsem nečekal. Celou knihu jsem prolítnul tak během pár dní. Nejvíc mě zaujal obrazný styl vyprávění, kdy jsem si připadal, jako bych četl film - všechno si pak šlo dobře představit.

27.12.2023 5 z 5


Vypůjčený čas Vypůjčený čas Zuzana Strachotová

Od autorky jsem už četl Devět Dní a Devět Nocí a obě mě nadchly, takže jsem si nemohl ujít její třetí knížku. Vypůjčený Čas je zatím s přehledem její nejlepší dílo, od knížky jsem se měl problém odtrhnout - minimálně jednou způsobila, že jsem přejel cílovou zastávku. Příběh i postavy tam jsou podané skvěle a uvěřitelně - neměl jsem problém se vžít do hlavní postavy a to jsem muž :D. Stejně tak ostatní postavy včetně těch vedlejších fungovaly. Zaujalo mě také vykreslení zdánlivě utopické budoucnosti, která je utopistická opravdu jen na povrchu. Jinak je to stejně zkažená společnost jako každá jiná. Akce, vykreslování světa i přemýšlení jsou dobře dávkované až do napínavého a hlavně uspokojivého konce. Doufám, že můžeme očekávat brzký návrat do tohoto světa :)

27.12.2023 5 z 5