Dominik007 Dominik007 komentáře u knih

☰ menu

Divotvůrce Divotvůrce Sebastien de Castell

Skvělá kniha

06.01.2019 5 z 5


Dědečkův velký útěk Dědečkův velký útěk David Walliams

Od Davida Walliamse jsem četl skoro všechny knihy a pokaždé se těším až vyjde nová. David Walliams umí výborně psát knihy pro děti a ten kdo říká, že píše jen knihy pro malé děti, ať si přečte tuhle knihu a větu zopakuje. Tato dobrodružná kniha je i pro dospělé a děj knihy je na základě tématu pro dospělé a jen je výborně přeneseno do podoby knihy, kterou zvládne přečíst i mladší osoba.
Kniha je o Jackovy a jeho dědečkovi. Jackův dědeček (pan Bunting) byl pilotem Královského letectva a za druhé světové války lítal se stíhačkou Spitfire. Tento příběh se však odehrává v roce 1983. Jack měl svého dědečka velmi rad. Vždy se těšil až mu poví další úžasný příběh z druhé světové války. Dědeček však nabýral věk a s věkem bohužel nabral i Alzheimerovu nemoc. Jeho paměť uvízla v bitvě o Anglii. Dědeček byl tak přesvědčený, že se účastní bitvy o Anglii, že například vylezl na střechu kostela a tvrdil, že pozoruje Nacistické letectvo. Jackovo rodiče dědečka poslali do domova důchodců, kde se však děli pozoruhodné věci... Jestli dokáže dědečka Jack vysvobodit a jak dopadne tento příběh, tak si přečtěte tuhle knihu.
Mě osobně se líbilo, jak kniha dokázala vtáhnout čtenáře do děje, kniha má také krásné ilustrace od Tonyho Rosse a všem knihu vřele doporučuji.


Dominik Baloun

24.05.2018


Halt v nebezpečí Halt v nebezpečí John Flanagan

Kniha Hraničářův učeň-Halt je v nebezpečí je 9. díl ze série Hraničářův učeň a s radostí mohu říci, že se kniha mimořádně povedla. Četl jsem předchozí díly a série mě už pomalu přestávala bavit. Tato kniha mě však přesvědčila, že celá série stojí skutečně za to. V době kdy to nečekáte, vás kniha vtahne do děje,je napínavá a vy zkrátka nemůžete přestat číst. V knize nejsou ilustrace, ale je tak geniálně napsaná, že si vše dokážete představit a udělat si v hlavě obraz o dané situaci. Tento díl knihy Hraničářův učen patří k mým nejoblíbenějším.Už se opět velmi těším na další díly.

Dominik Baloun

25.04.2018 5 z 5


Kuky se vrací Kuky se vrací Jan Svěrák

Kniha je moc pěkná a má pěknou ilustraci, časem i napínavá. Doporučuji

25.01.2018


Metro v říši duchů Metro v říši duchů Thomas Brezina

Kniha byla zábavná a návytová

18.05.2017 5 z 5