Dawid199 Dawid199 komentáře u knih

☰ menu

Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda Agatha Christie

Zapomenutá vražda se mi četla přímo skvěle, ihned na začátku mě upoutala, velice se mi líbil její spád, autorka zbytečně nemrhala stránkami a kde uznala za vhodné (např. hledání vhodného domu), byla stručnější a zase naopak. Oceňuji také (pistalkou již zmiňované) pěkné vykreslení postav, což je další celkem poutavou záležitostí. Zapomenutou vraždu rozhodně počítám mezi povedená díla.

23.03.2012 4 z 5


Proměna Proměna Franz Kafka

Stejně jako vejnar jsem Proměnu ze začátku vnímal jako jakousi tragikomedii a ze začátku jsem se při představě brouka ležícího v posteli a kmitajícího nožičkami, lehce pousmál. Nicméně, jak děj plynul dál a mně došlo, že nejde jen o pouhou "halucinaci", či sen hlavního hrdiny, začal jsem to tedy brát trošku vážně a snažit se to celé pochopit. Když se mi to tedy (snad) podařilo, vzpomněl jsem si na scénu z filmu Pláž s DiCapriem, kde se osada zbavuje žralokem pokousaného člena, jakoby to byl přitěžující hmyz a ne člověk a kamarád (zde milující a snaživý syn). Pro mě byla Proměna velice silným a stejně tak kvalitním literárním zážitkem.

21.03.2012 5 z 5


Tajná kniha Tajná kniha Irena Obermannová

Kdyby autorka nenapsala tak čtivým stylem, jak to udělala, myslím, že bych ji dočetl jen stěží. Abych byl upřimný, tak podle mě to nemá žádný pořádný děj jinými slovy tedy ne od Hromnic do Hromnic, ale od ničeho k ničemu. Nicméně, přestože jsem mužského pohlaví, Obermannové jsem v pár situacích docela rozuměl a "soucítil" s ní.

15.03.2012 3 z 5