daisy.flower daisy.flower komentáře u knih

☰ menu

Fyziologie rostlin Fyziologie rostlin Stanislav Procházka

Neskutečně obsáhlá kniha a na to že už je starší, ji zatím žádná nepřekonala. Skvělé je navíc její zpracování, je téměř nadčasová, informace v ní se už moc nezmění, líbí se mi použité fonty, rozmístění na stránce, větší formát a hlavně pevné desky. Na VŠ je u některých předmětů téměř nutností. Velmi doporučuji :-)

20.01.2024 5 z 5


Botanika: Cytologie, histologie, organologie a systematika Botanika: Cytologie, histologie, organologie a systematika Jan Novák

Skvělá učebnice na VŠ zahrnující fyziologii i systematiku, vše stručně a přehledně. Pro hlubší znalosti je však nutné sáhnout po jiné specializované knize zaměřené už konkrétně na dané téma. Skvělá pro start na VŠ (předměty Botanika, Fyziologie rostlin aj.).

20.01.2024 5 z 5


Botanika Botanika Karel Kubát

Souhlasím, k maturitě opravdu dostačující i se spoustou informací navíc. Ovšem na VŠ je to jen takový nutný základ, předměty jako je Botanika nebo Fyziologie rostlin jenom s touto knihou určitě nedáte :-D

20.01.2024 4 z 5


Růže Růže Václav Větvička

Velmi pěkně zpracovaná kniha o nejrůznějších druzích růží, přehledná a s krásně malovanými obrázky :-)

03.08.2022 5 z 5


Léčení pomocí esencí květů a drahých kamenů Léčení pomocí esencí květů a drahých kamenů Diane Stein

Kniha je přehledně a stručně zpracovaná, obsahuje spousty návodů k přípravě esencí, určitě je dobré už něco o bylinkách a minerálech vědět, aspoň to základní. Pro mne byla kniha takovým průměrem, něco nového jsem si tam našla, ale ne vše je pro mne uchopitelné. Zkrátka autorka je američanka a v knize se to odráží nejen co se týče některých bylin, ale také mě při prvním čtení zaskočil úvod, kde popisuje, jak se v zahrádkách už neobjevují plané růže, původní odrůdy zeleniny, jak se v zemi pěstují jen 4 odrůdy brambor atd., ale pak mi došlo, že se přeci jedná o USA... Za mne osobně raději volím knihy evropských autorů, kteří pracují se zdejšími rostlinami (příp. občas použijí cizí známé a snadno dostupné) a kteří jsou mi blízcí historicky a kulturně.

25.07.2022 3 z 5


Solfánci a Sluneční královna Solfánci a Sluneční královna Martina Mia Svobodová (p)

Jedna z nejkrásnějších dětských knih, co jsem měla tu čest číst dětem. Ilustrace jsou opravdu bezkonkurenční. Děj je hluboce promyšlený, plný životních poučení i pro malé čtenáře. Rádi se k ní vracíme, stejně jako k Malému princi a dalším podobným knížkám. Jediné co bych vytkla je font písma, asi bych volila bezpatkové a trochu větší. Jinak co se týče negativních komentářů zde, tak nejméně tři z nich napsala jedna a táž osoba pod jiným nickem. Takže se nenechte zastrašit jednou silně nespokojenou paní, která si musí vynucovat svou pravdu takovýmto způsobem...
Samozřejmě Vám nemusí sednout, ale za mně rozhodně stojí za to si knihu přečíst :-)

26.07.2021 5 z 5


Rok ve Svatojánu Rok ve Svatojánu Eva Francová

Kniha mě zklamala, čekala jsem od ní daleko více a to jsem se na ni tolik těšila. Je to takový zvláštní mix, nedokážu moc dobře popsat své pocity, ale jsou rozpoluplné... Mám moc ráda knihy o bylinkách a přestože jsou zde krásné obrázky, není to přesně pro mě to "pravé ořechové". Raději mám obsáhlejší publikace a co se týče receptů, tak koupím radši kuchařku přímo na to zaměřenou. O pohanských zvycích a rituálech ani nemluvě, je spousta lepších knih. Raději budu mít doma více knih k daným tématům než jednu "nemastnou neslanou". A ještě k formátu knihy, velmi mi nevyhovuje, od autorky jsem zvyklá na trochu větší knihy, ve kterých se lépe čte, lépe se drží i lépe vypadají...

02.02.2021 2 z 5


Neznámá moc Luny: Vliv cyklu Měsíce na lidské zdraví Neznámá moc Luny: Vliv cyklu Měsíce na lidské zdraví Johanna Paungger

Mnoho zajímavých rad, jak žít v souladu s měsícem. Ač by mně to nikdy nenapadlo, skutečně to funguje (sice ne vše mám vyzkoušeno, ale co ano, tak to mohu potvrdit). Jen chvilku trvá, než si na to člověk zvykne, ale za mne mohu doporučit zkusit alespoň něco, kupříkladu mě se na zahrádce daleko lépe daří a sbírání bylinek ve správný čas má také své kouzlo :-)
Hvězdičku strhávám jen za to, že od autorky je vydáno i více knih, některé se opakují a celkově je to matoucí. Já bych raději uvítala jednu pořádnou nabytou knihu, klíďo většího formátu, ať se to tam všechno pěkně vejde a některé části více rozepsané.
Jinak jsem vcelku spokojená, ráda se ke knize vracím a třeba si to jednou zapamatuju všechno :D

27.01.2021 4 z 5


Zákon rezonance Zákon rezonance Pierre Franckh

Očekávala jsem trochu více... Téma mě velice zaujalo, prvních pár stránek jsem hltala s nadšením a ztotožněním myšlenek a pak už to bylo jen opakování stále stejného s přídavkem další trochy informací, ale vesměs stále o tom samém a stále více vnucujícím způsobem. Další knihy si od autora asi nekoupím.

08.12.2020 2 z 5


Neznámá moc Luny v kostce Neznámá moc Luny v kostce Johanna Paungger

Vše hezky pospolu, když člověk potřebuje rychle nakouknout a najít potřebné informace :-)

22.06.2020 5 z 5


Záhradníčime s Lunou Záhradníčime s Lunou Johanna Paungger

Zahradničit s lunou je velice zajímavé, člověk si uvědomí, co vlastně dělá či nedělá správně, krom toho i sousedství rostlin má značný vliv a způsob jakým se k půdě chováme. Autorka opravdu nemůže vystát dnešní konvenční zemědělství a vůbec se jí nedivím, ale vše je jen na nás - konzumentech. I běžná česká rodina se může stravovat zcela bio a ekologicky. Obzvlášť když si spoustu zeleniny může vypěstovat doma v souladu s přírodními rytmy :-)

22.06.2020 4 z 5


Kuchařka ze Svatojánu - box 1-3 Kuchařka ze Svatojánu - box 1-3 Eva Francová

Soubor tří prvních knih ze Svatojánu - no kdo by to nebral, cenově je box výhodnější a je to tak pěkně pospolu, ale... knihám bohužel "odlehčili" vazbu, oproti původním je zde jen brožovaná, takže pokud již vlastníte tyto díly v tvrdé vazbě, rozhodně bych být vámi neměnila, box je spíše vhodný pro někoho jako dárek, recepty jsou zajímavé, některé jednoduché a jiné těžší, vše vegetariánské a postupně od druhého dílu i více veganské, od polévek až po sladkosti, stačí si jen vybrat, na co máte chuť.

22.06.2020 3 z 5