daga.ti daga.ti komentáře u knih

☰ menu

Maorská princezna Maorská princezna Laura Walden

(SPOILER) Protože jsem NZ navštívila v rámci poznávacího zájezdu a navštívili jsme i maorskou vesnici, tak jsem po této knize bez rozmýšlení sáhla. Již mám přečteny i další 3 knihy této autorky a 2 nachystány ke čtení.

24.05.2021 5 z 5


Maska smrti Maska smrti Mads Peder Nordbo

(SPOILER) Nejlépe když čte člověk tři díly, ne na přeskáčku. Moc dobře se mi to četlo. Zase něco jiného než běžné detektivky. Nevadila mi ani pro nás nezvyklá jména ani vlastně linie příběhů z let 1973, 1990 a 2014.

24.05.2021 4 z 5


Žena.exe Žena.exe Václav Gruber

(SPOILER) Nevím, proč je napsáno romantický příběh, když zde o žádnou romantiku nejde. Je to spíše sci-fi u kterého mi chvílemi chodil mráz po zádech, když jsem si představila, že by to tak jednou mohlo být.

24.05.2021


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

(SPOILER) Již mám přečteny oba díly. Skládám tímto hlubokou poklonu autorce za napsání úžasné románové kroniky již zaniklé části Karviné, části Doly. Zbylo tam toho již opravdu málo. Stejný osud potkal i sousední Orlovou (na zdejším hřbitově je dokonce pomník sedmidenní války, o které jsem se ani já ve škole neučila), která byla kdysi centrem kultury a vzdělání tohoto kraje. Osudy hrdinů mne dojímaly, ale tak se zde opravdu žilo. Paní Lednická velké dky. Již se rěším na třetí díl.

24.05.2021