cllarissa cllarissa komentáře u knih

☰ menu

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

(SPOILER) Moc hezky napsaná pohádka pro dospělé. Pokud hledáte oddechové čtení, které si okamžitě zamilujete a občas Vás dojme k slzám, určitě doporučuju toto dílko. Místy se dotýká hlubokých témat jako je rasismus nebo asistovaná sebevražda, ale především poukazuje na boj za práva homosexuálů. Celé je to pojaté a napsané moc hezkým a nevtíravým způsobem a přitom vyzdvihuje to nejdůležitější - všichni jsme lidi, všichni jsme stejní a chceme totéž - lásku, rodinu, sounáležitost. Sledujeme příběh sympatické hlavní hrdinky, která samozřejmě vše pochopí, až na konci knihy. Příběh je krásný, skvěle napsaný a nepustí Vás až do konce.

11.03.2024 5 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Výborný příběh, který spojuje vědu s lidskostí. Chytne Vás od prvního odstavce a nepustí, až do konce. Velmi čtivé, místy opravdu napínavé a hlavně vtipné a poučné dílo. Doporučuji přečíst. Ještě mnohem lepší než filmové zpracování, které se taky docela povedlo.

07.03.2024 5 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Četla jsem nejdřív Muže jménem Ove a opravdu jsem nečekala, že tato kniha může být ještě lepší.
Skvěle napsaný příběh, který je tak obyčejný i neobyčejný zároveň. Dokáže být hluboký i vtipný, prostě jako život. Postava Brit-Marie nemá chybu, ze začátku ji nesnášíte a potom ji milujete. Je to opravdu příjemné čtení, které Vás místy přivede k slzám, některé pasáže se dokáží dostat hluboko do duše. Opravdu nejsem fotbalový fanoušek, ale po přečtení téhle knížky, už dokážu pochopit, proč má fotbal někdo rád. Ty fotbalové analogie jsou prostě úžasné, na ty asi nikdy nezapomenu.

01.03.2024 5 z 5


Deň, keď si zmizol Deň, keď si zmizol John Marrs

Váhala jsem, jestli mám knihu vůbec číst. Příběh se mi zdál jako docela předvídatelné klišé. Nakonec to přece jen trochu klišé bylo, ale rozhodně stálo za přečtení. Napínavé až do konce, přečetla jsem jedním dechem. Doporučuji. Skvělá čtivá oddechovka.

24.01.2024 5 z 5