Božka_ Božka_ komentáře u knih

☰ menu

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Tučková je pro mě vždy záruka toho, že jakmile začnu číst, mám aspoň na dva dny a dvě noci o program vystaráno – a ani tentokrát jsem nebyla zklamaná. Kniha se čte prakticky sama, nabízí spoustu témat k zamyšlení a otevírá téma, která není příliš známé a obecně populární. Odnesla jsem si nejen ponaučení a nové informace, ale i zážitek díky živému a poutavému vyprávění Tučkové.

29.12.2021 5 z 5


Arktické safari a jiné povídky z Grónska Arktické safari a jiné povídky z Grónska Jørn Riel

Moc milá kniha z prostředí chladné Arktidy, která je ale vykreslena tak kouzelným a přitažlivým způsobem, že má člověk skoro chuť koupit si lístek na loď do Grónska. Jednotlivé příběhy odsýpají a jsou psané čtivou a zábavnou formou, kdy se člověk přinejmenším pousmívá, pokud se tedy rovnou nesměje nahlas. Hezká knížku na zimu ke krbu – zvlášť, pokud vás prostředí severu, případně lovců, přitahuje a fascinuje.

29.12.2021 5 z 5


Hovory s T. G. M. Hovory s T. G. M. Karel Čapek

Kniha se mi četla docela těžce. Rozhodně byla zajímavá, ale do čtení jsem se často musela nutit – to však rozhodně není vina autora, jakožto spíš moje. Kniha určitě stojí za přečtení, mně to jen trvalo asi déle, než bych ráda. :)

20.08.2020 4 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Velmi silná kniha, která je navzdory zpracování skutečně těžkého tématu napsaná poutavě, zajímavě a fakticky správně. Přestože se jedná o román, člověku nenásilnou formou rozšíří obzory. Rozhodně stojí za přečtení.

25.03.2020 5 z 5