Booktopie Booktopie komentáře u knih

☰ menu

Píseň sirény Píseň sirény Alexandra Christo

Malá mořská víla ale trochu drsnější. Vlastně hodně. Autorka nám ukazuje příběh, kde ve vodách žijí smrtinosné sirény, které sbírají lidské srdce a především ty královské. Jejich písni nikdo neodolá a na všechny čeká smrt.

Princ Elian se ale rozhodl tyto mořské lovce lovit a zabíjet. Mezitím princezna Lyra má za úkol od své kruté královny zabíjet právě tyto odvážné prince.

Kniha má rozhodně potenciál, ale nepřišlo mi, že byl plně využit. Zápletek máme rovnou několik a svět máme rozhodně dobře vykreslený, ale něco mi tam chybělo. Přestože kniha byla všude opěvována, tak nemohu říct, že to je taková pecka.

3/5

IG: Booktopie

17.04.2024 3 z 5


Svědek v pokušení Svědek v pokušení Jennifer L. Armentrout

Četla jsem od autorky mnoho knih a vím, že její knihy jsou pro mě vždy jistota. Proto, když jsem viděla, že vydají další její knihu byla jsem nadšená. Poté, ale přislo menší zklamání. Kniha byla pro mě dost slabá a trochu nedostačující. Od knihy jsem měla velké nároky a to je také možná příčinou toho, že se mi ani nelíbila.

Příběh se odehrává z pohledu Madison, která byla vždy zakoukaná do jejch kamaráda Chase. Díky společné minulosti se nakonec ocitnou na společné události a jsou donuceni spolu sdílet pokoj. Zde to mezi nimi začíná jiskřit a príběh se začíná rozjíždět.

Jestli hledáte jednohubku na jednu noc při které nemusíte přemýšlíte a necháváte se pouze unášet dějem. Je to přesně ono. Kniha má své peprné scénky a dobrý humoru. Přesto bych už po ni znovu asi nesáhla.

3/5

IG: Booktopie

28.03.2024 3 z 5


Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

Laura Kneidl je autorka, která se opravdu nebojí zabředávat do různých vážných témat. Zamilovala jsem si ji hned. Její série Nedotýkej se mě je naprosto boží a právě ta mě také dovedla k tomu číst další její knihy. Jak to ale bývá, číst s velkým očekáváním není dobré.

Mikey je jméno naší hlavní hrdinky. Pochází z bohaté rodiny a začíná se seznamovat se všedními problémy, které se ji vždy vyhly.

Julian je tajmený tichý soused, který se ji snaží se vším pomáhat.

Postavy mají svůj osobitý charakter, který vás baví - tedy někdy. Hlavní hrdinka mě totiž chvilkama fakt vadila. Ten nejvetší problém byl, že ta kniha byla nekonečná. Nudila mě.
Často jsem ji odkládala, nakonec jsem ji ale dočetla.

Tato kniha asi nebude pro každého. Závěr knihy je silný a nese důležité téma, kterého se autorka nebála a zvládla ho dle mě dobře. Přesto všechno, ale nevím jestli budu pokračovat i s dalšími díly. Kniha je psaná jako slow slow burn romantika nesoucí důležité téma.

3/5

IG: Booktopie

22.03.2024 3 z 5


Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

Ano. Rozhodně ano. Hledáte dobré upírské fantasy? Akční romantasy? Tohle je ono. Pokud váháte zda ji přečíst, neváhejte a běžte do toho. Toto upírské “Hunger games vás totiž nadchne.

Orayu je slabý človíček vychovávaný v krutém světe upírským králem, který si ji osvojil. Od útlého věku ji trénuje v boji, aby byla schopna přežít. To ji ale nestačí. Chce jít v stopách svého “otce a přihlašuje se do velké soutěže, kde vyhraje pouze jeden a ostatní zemřou. Takže všechno nebo nic a výhra je veliká.

Kniha má svůj svět, který se pomalu odhaluje. Romantika mezi postavama rozkvétá a já už nedočkavě čekám na druhý díl.

4/5

IG: Booktopie

13.03.2024 4 z 5


Sladké pokušení Sladké pokušení Cora Reilly

Úžasné mafiánské romance od Cora Reilly jsem četla už před nějakou dobou, ale dostala se mi do ruky její přeložená kniha Sladké pokušení. Nemohla jsem si to nechat ujít a musela jsem si to přečíst znovu.

Giulia odjakživa ví, že si bude muset vzít neznámého mafiána, kterého ji otec vybere. Se svým osudem se smířila, avšak překvapilo ji, když zjistila, že si bude muset vzít ovdovělého Cassiema, který má dokonce dvě děti.

Cassiem se do manželství rozhodně nežene. Nechce si vzít sotva plnoletou dívku ale uvědomuje si, že jinou možnost nemá.
Příběh je zajímavý a rozhodně krásně napsaný. Chemie mezi postavami byla úžasně popsána. Myslím si, že kniha vám předá přesně takové pocity, které má.

Jestli hledáte nějaké knížky s mafiánskou tématikou, tak tuto si rozhodně nenechte ujít. Já doufám, že se dočkáme dalších knih od této autorky.

4/5

IG: Booktopie

10.03.2024 4 z 5