book_bee book_bee komentáře u knih

☰ menu

Je to jenom sranda Je to jenom sranda Blanka Luxová

Tahle kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @humbook @humbook_blogeri #humbookblogeri , za knihu moc dekuju

Recenzi na Je to jenom sranda pro me bylo velmi těžké napsat. Stejně jako číst to. Takže na začátek bych řekla, ze ta kniha je skvělá, neuvěřitelně důležitá a taky pravdivá. Přiměla me přemýšlet. A i když tady budou veci, které bych rada vytkla, téhle knihy si vážím. Je to jako pohled do sebe samých. Bylo těžké to číst, ty témata jsou velmi aktuální a vážná. Ale obohatilo me to.

Na začátku jsem se vůbec nechytala a možná to bylo kvůli tomu, ze jsem neustále narážela na česká slova, která jsem v životě neslyšela anebo na ta, která bych do knihy zkratka nenapsala. Od čtení me to zkratka rušilo a prosim, uz nikdy víc nechci v žádné knize číst “pičifuk. Bohužel mi taky některé přímé řeči zněly naprosto uměle a nepřirozeně- připadlo mi to, jako snaha napodobit slang teenagerů či co, ale mne to proste při čtení vadilo a neustále vytáčelo.

Ačkoliv mi připadaly postavy občas ploché, docela jsem si je oblíbila. Aaron mi teda občas vadil, ale nebylo to tak hrozné. Co se týče me nejoblíbenější postavy, asi to bude Mia, které je btw i stejné znamení zvěrokruhu

Možná se zda, ze furt jenom kritizuju, ale opak je pravdou. Téma anorexie zde bylo neskutečně dobre pojaté. I průběh i léčení se. I vybudování závislosti. Šikana na střední škole tady hrála velkou roli a bylo to neskutečně realistické. Autorka ukazovala dopady šikany, které si někteří na první pohled vubec neuvědomují a které pak jdou těžko zvrátit.
Ten konec se mi opravdu hrozně moc líbil a nebojím se říct, ze je to jedno z nejlepších knižních ukončení, co jsem četla.

A ja vás chci o neco poprosit. Dívejte se okolo sebe. Uvědomujte si dopady, které vaše jednání s ostatními může mit. Protoze to neni jenom sranda. Nikdy nebyla.
A nebojte se říct si o pomoc, vy to zvládnete

22.05.2024 3 z 5


Tajemství domu Thornů Tajemství domu Thornů Margaret Rogerson

(SPOILER) Kniha mi byla poskytnuta v rámci #spoluprace s @humbookblogeri a @humbook, dekuji mockrát!!
kouzla rodu Thornů jsem si naprosto zamilovala a od té doby čekám na onu slibovanou novelu, a já jsem naprosto spokojená a šťastná, protože byla naprosto úchvatná a kouzelná
prostředí bylo krásné, extrémně se to hodilo na podzim a já jí navíc četla na chatě, takže na mě atmosféra jenom dýchala.
Elisabeth, Nathaniela a Silase jsem si velmi oblíbila už v prvním díle a zavítat do jejich běžných životů v této novele byl opravdu skvělý zážitek. klidně bych o tom četla dalších 300 stran!
milostná linka mezi Elisabeth a Nathanielem byla DO-KO-NA-LÁ měli úžasnou chemii a mě hrozně bavilo číst všechny scény, kde byli dohromady- a okamžik na ledě byl top!!
pokud jste četli Kouzla určitě se pusťte i do tohohle a pokud ne máte co dohánět! milionkrat doporucujuu<3

10.11.2023 4 z 5


Souboj princů Souboj princů Kristýna Dostálová

Děkuju moc @humbook za poskytnutí knihy k recenzi! #humbookblogeri
knihu jsem si moc užila, byla hrozně napínavá a já jsem v průběhu byla zvědavá, jak to skončí. Na to, že je souboj princů poměrně krátká kniha, autorka se mistrně předvedla a otevřela tolik různých témat, které hezky propracovala, i když to nikdy bylo až moc natěsnané. Hlavní hrdinka mě občas štvala, ale obdivovala jsem ji, že i přes nepříznivé okolnosti stejně nepolevila, stála si za svým a neúnavně odhalovala spletitou minulost. Rozhodně jsem si před tím nemyslela, že tam doopravdy zemře tolik lidí, i když mě osobně to nevadilo. Knížku, prvotinu od české autorky vřele doporučuji a jsem ráda za tu možnost, přečíst si ji v rámci spolupráce. Těším se, až autorka napíše něco dalšího, já se do toho určitě pustím!

10.07.2023 4 z 5