bigfoot15 bigfoot15 komentáře u knih

☰ menu

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Knihu bych shrnula jedním slovem - přeceňovaná.
Je psaná jednoduchým jazykem a děj se neskutečně snadno předvídatelný. Moc jsem doufala, že mě kniha ohromí a že se od ní nebudu moci odtrhnout, ale nebylo tomu tak. Od knihy, která "ohromila celý svět" jsem holt čekala víc.

29.07.2016 3 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Od této autorky jsem kromě této knihy četla také Než jsem tě poznala a Poslední dopis od tvé lásky. Troufám si říct, že toto dílo bylo nejvydařenější a nejlépe zpracované. Příběh Sophie mě přímo uchvátil a nemohla jsem se od něj odtrhnout. Část knihy, která se věnovala Liv už mi nepřipadala tak zajímavá, ale i přesto jsem knihu zhltla jako nic. Bylo to krásné odpočinkové čtení :) a knihu bych doporučila všem, kteří hledají "oddechovku".
Na ty, kteří už knihu četli se obracím s prosbou - nevíte někdo náhodou o knize, která by vyprávěla o 1. SV podobným stylem, jako tato? (tím myslím, aby to nebylo podáváno tak drsně). Kdyžtak mi prosím napište do zpráv, budu ráda za jakýkoli tip :)

16.06.2016 5 z 5


Otázka za deset Otázka za deset David Nicholls

Nádherná kniha :). Bavila mě od začátku až dokonce, určitě si přečtu i další autorovy knihy.
Pro zvědavce a nadšence této knihy - ano, je i filmové zpracování:

http://www.csfd.cz/film/225206-zahrivaci-kolo/

(Zatím jsem film neviděla, ale mám to v plánu :))

..knihu určitě doporučuji! :)

17.06.2015 4 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Nádherný příběh, velmi čtivá kniha, naprosto mě ohromila! Mám akorát jednu výtku co se týče překladu - když Jennifer objevila 2. dopis nebyla v něm zmínka a Fellipeovi, kterého se pak snaží Jennifer najít. Musela jsem si tedy v anglickém originále najít tu danou větu, kterou překladatelka vynechala. Nerýpu, jen bych tímto chtěla upozornit čtenáře, kteří si tuto knihu chtějí přečíst. Bez té věty o Feliipeovi následující část nedává smysl...

05.09.2014 5 z 5