Bicanpavel Bicanpavel komentáře u knih

☰ menu

Sedmý smysl – Návod na přežití v době sítí Sedmý smysl – Návod na přežití v době sítí Joshua Cooper Ramo

Autor jde hluboko k principům fungování světa a často sahá do historie celé civilizace k příkladům. Nenabízí jednoduché návody, ale vnímavý čtenářům odhalí minulý i budoucí vývoj sítí, zejména technologických. Odhaluje nám zásadní změny v našich životech, které podle autora nastávají potají. Máte tedy šanci je objevit s předstihem.

24.08.2022 5 z 5


Manifest disfrutalismu - Nepřípustné Manifest disfrutalismu - Nepřípustné Kateřina Varhaník Wildová

Doporučuji všem, kdo ztrácí nebo naopak začínají hledat smysl života. Podobných knih je více, tato mi přišla stručná, uvěřitelná a hlavně okamžitě použitelná.

25.06.2022 5 z 5


Hegemonův stín Hegemonův stín Orson Scott Card

Je neskutečné, jak Card odhadnul rozpínavost Ruska a geopolitické trendy 20 let před válkou na Ukrajině. Kniha mě nadchla podobně jako všechny doposud přečtené části Enderovy ságy.

08.04.2022 5 z 5


Konec prokrastinace Konec prokrastinace Petr Ludwig

Účinná a fungující kombinace jednoduchých obrázků a postupů k odstranění chorobného odkládání. Flow lístek umožní najít radost ze života i těm nejzatvrzelejším pesimistům.

18.03.2020 5 z 5


Mysli jako Einstein Mysli jako Einstein Scott Thorpe

Vynikající popis myšlenkových postupů porušujících pravidla. Ihned jsem je aplikoval na konkrétní problém a potěšilo mě, že většinu postupů už používám. Rozhodně ale nehledejte návod, jak se stát géniem - díky těmto postupům můžete však vyřešit složité problémy nečekaným způsobem.

18.03.2020 5 z 5