barbora6839 barbora6839 komentáře u knih

☰ menu

Uč jako umělec Uč jako umělec Robert Čapek

Jsem ráda, že jsem narazila na rozhovor s Robertem Čapkem na základě kterého jsem si zakoupila tuto knihu. Nejsem pedagog, proto jsem nehledala návody, co a jak v práci dělat. Z knihy jsem načerpala ideu vzdělávání a moc se mi líbila. Celkově jsem měla pocit, že jde spíše o předání myšlenky, než o tom, že by kniha šla do hloubky ve smyslu popisu metod. Nechala ve mně jistou zvědavost, chtěla bych se dozvědět více o implementaci tohoto stylu výuky. Kniha určitě stojí za přečtení.

05.08.2021 4 z 5


Právě teď Právě teď Toni Packer

Knihu jsem si půjčila, protože pojem "právě teď" - žít v současnosti, nežít minulostí ani budoucností, je mi velmi blízký. Kniha je výběrem z rozprav s Toni Packerovou. Dokážu si představit, že to byla mimořádná dáma s obrovským osobním kouzlem. Kniha ho ale nedokáže předat. V každé kapitole je nekonečné množství otázek, kterým dominuje věta: "Můžeme to zkoumat?" Knihu jsem dočetla s velkou námahou. Našla jsem v ní asi tři zajímavé myšlenky, které si pro sebe odnáším.

06.01.2020 2 z 5


V zajetí Atlantiku V zajetí Atlantiku Inna Václavová

Tato kniha ve mne zanechala rozporuplne pocity. Ocenuji, ze je autorka sama sebou a jeji kniha je tedy autentickym svedectvim o plavbe pres Atlantik. Popis tohoto dobrodruzstvi by byl ale pro me mnohem prijemnejsi, kdyby realisticke pasaze nestridaly pateticke basne a zamysleni, ktere nedosahovaly urovne popisne casti knihy. Docela zajimave je pojeti "flashbacku", kterymi se autorka - hrdinka zaobira behem plavby. Ackoliv me kniha misty z nejruznejsich duvodu docela rozcilovala, zanechala ve mne nejaky dojem, neodlozila jsem ji a urcite si ji budu pamatovat.

31.01.2018 3 z 5


Daisy Millerová Daisy Millerová Henry James

Tato kniha ve mne zanechala rozporuplne pocity. Na jednu stranu chapu, jakym zpusobem je Daisy pojata, a ze vyjadruje americky postoj oproti zkostnatele Evrope. Je to jiste nadcasova kniha. Po cely vecer, co jsem knihu cetla, jsem se vsak nemohla zbavit uzasu nad tim, proc by vubec nekdo o takovou koketu stal? Nebudu prozrazovat vice. Daisy Millerova urvite stoji za precteni. Zanechala ve mne dojem, a to koneckoncu od knihy ocekavam...

02.06.2017 3 z 5