barbora4816 barbora4816 komentáře u knih

☰ menu

Vazač vzpomínek Vazač vzpomínek Bridget Collins

Této knize by se dalo vytknout několik věcí, ale navzdory tomu mě prostě bavila. Bylo to tak trochu 50% vibes, 50% brak, a to říkám jedině v dobrém.

14.02.2024 5 z 5


O dracích a lidech O dracích a lidech Tereza Kadečková

Akční fantasy, které se s ničím příliš nepáře. Nikoho bych neodrazovala od čtení, ačkoli mě osobně kniha moc nevtáhla.

17.12.2023 3 z 5


Frame-Up: Zločiny podle komiksu Frame-Up: Zločiny podle komiksu Meghan Scott Molin

Zábavně psaný příběh se specifickou, barvitou estetickou a zajímavými, různorodými settingy, což se mi velice líbilo. Hrdinka je celkem fajn, i když v některých věcech se zásadně neshodneme. Je tam opravdu hodně popkulturních narážek. Tempo není příliš vysoké, především v první půlce, která se na můj vkus vyloženě táhla. Divím se, že kniha není zařazená také do romancí, protože romance tvoří minimálně půlku zápletky, ne-li víc. Je poměrně klišé a samotná detektivní linka taky není nijak extra, přesto si mě příběh získal a těším se na další díl.

25.07.2023 4 z 5


Podíl viny Podíl viny Veronika Martinková

Řekla bych klasická vyšetřovačka, ozvláštněná střídáním pohledu vyšetřovatelky a podezřelé. Tempo je spíš volnější, přesto se čte dobře a stále drží pozornost. Líbilo se mi, že opravdu skoro do konce nebylo pro mě jasné, jak se věci mají. Prostě solidní detektivka. Těším se na další díly :-)

25.07.2023 5 z 5


Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Byl to spíš takový limča thriller než závažné zpracování těžkého tématu, každopádně to bylo zábavné čtení. Možná by bývalo lepší to posunout víc do romance, která hrála už tak dost výraznou roli.

25.07.2023 4 z 5


Ano, pane řediteli Ano, pane řediteli Lucie Srňánková

Velice se mi líbil čtivý, osobitý styl autorky, člověk se místy i zasměje. Hodně jsem obdivovala popisy a celkově vykreslenou estetiku celého příběhu. Běžně erotiku nečtu, ale můžu říct, že sex byl v knize hojný, přesto nebyl repetitivní, a i když byl nepochybně hlavním tématem, nebyl samoúčelný. Nakonec ani trocha akce a napětí nechyběla. Skvělé a zábavné čtení :-)

25.07.2023 5 z 5


Dokonalé propojení Dokonalé propojení Jana Jánská

Jana Jánská má nadání psát svižně, přesto barvitě a poutavě, nechybí detaily ani emoce, nechybí osobitost postav. Je to perfektní kombinace. Propojení v tomto příběhu možná nebylo tak dokonalé, jak bych si v ideálním případě přála, ale faktem je, že bylo prostě nemožné knihu odložit. Jsem neskutečně natěšená na další knihy!

25.07.2023 5 z 5


Dům roztříštěných snů Dům roztříštěných snů Irena Moravcová

Tato kniha je dobrá, líbila se mi atmosféra, téma i styl, postavy nebyly špatné. Má ale nevyužitý potenciál, který by z ní mohl udělat fantastickou, a to mě štve.

25.07.2023 3 z 5


Pech Pech Klára Aycox

Měla jsem trochu problém se začíst a konec mě rozesmutnil, ale jinak to bylo napínavé čtení, které bylo těžké odložit. Název je super zvolený :-) Pokud vyjde od autorky něco dalšího, ráda si přečtu.

25.07.2023 4 z 5