Antonie123 Antonie123 komentáře u knih

☰ menu

Vzkříšení Vzkříšení Lev Nikolajevič Tolstoj

Ta nejhodnotnejsi,nejkrasnejsi literatura,s presahem do soucasnosti a budoucnosti, kterou jsem vysperkovala svou knihovnu. Opravdovy klenot!

08.05.2021 5 z 5


Hodiny z olova Hodiny z olova Radka Denemarková

Tuto svou knihu Hodiny z olova zminila pani Denemarkova dnes v radiu Plus v podcastu Vize z krize v souvislosti s dnesni koronavirovou dobou. Doporucuji poslech.

22.01.2021 5 z 5


Hodiny z olova Hodiny z olova Radka Denemarková

Spisovatelka ma podle me zdravy selsky roum a pohled na svet, potrebovala se vyjadrit a napsala tak hodnotne veledilo,kterych tu mame tak malo. Je moudra. Moc si ji vazim. Od toho jsou spisovatele,ne aby se kazdemu libili. Oni chteji neco sdelit,vypsat se z toho. Jako my ted piseme zde. Ona vedela,ze se tato kniha nebude vsem,nebo ve vsem zajidat. A co! Hezke je ne jen cist,co se libi,ale i to,s cim se neztotoznujeme,naslouchat druhym. Treba Denemarkove. Obdivuhodna spisovatelka,ktere ja tolik rozumim.

19.01.2021 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

No neco tak prisernyho! Jak muze nekdo neco takoveho cist,davat ji za knihy penize?? Co je to za lidi? Tahle spisovatelka,ze ma tolik ctenaru? Vzdyt je to ta nejpodradnejsi literatura. Nechapu. Hrozne,hrozne. Trestikova,Hartl a podobne... Jeste se nestydi ukazovat v televizi,za takova dila. Dekadence.

24.10.2020


Francouzská suita Francouzská suita Irène Némirovsky

V krizich vzdycky vyplavou na povrch sobci a ty nejodpornejsi hyeny.

05.04.2020 5 z 5


Zvonečková královna Zvonečková královna Karolina Světlá (p)

Vracet se ke kniham Karoliny Svetle je potreba,nebot psala nadcasove a snazila se o formovani spolecnosti,vymyceni zla,tyranu,nabozenskeho fanatismu,naslouchala chudym,milovala prirodu,snazila se o dobre postaveni zen ve spolecnosti,byla moudra a vedela,jak dulezite je vzdelani proti vsemu zlu na svete. Tudiz tuto knihu,kde je mnoho historickych skutecnosti,i jeji dalsi knihy, hodnotim jako ty nejlepsi na svete. Nechybi v nich ani poutavy dej,casto az detektivni.Stary jazyk se da cist velice lehce,je nadherny,jak poezie,jak krasna pisen. Doporucuji vsem,Zvoneckovou kralovnu,Nemodlenec,Frantinu,Kanturcici,Cerneho Petricka,Kriz u potoka,Vesnicky roman...Lek pro spolecnost v podobe knihy, potrebny v kazde dobe.

24.08.2019 5 z 5


Hodiny z olova Hodiny z olova Radka Denemarková

Jednim pozitivnim slovem- bomba! Kniha o demoralizaci a cestach k naprave spolecnosti, ktere musi zacit u sebe sameho.Je pohodlne rikat, ze jsme vseho jen obeti. Velmi rozsahly roman,ve kterem je dulezite poselstvi. Krasna cesta k lepsi moralce a uvedomeni si zivotnich hodnot prostrednictvim tohoto dila. Svet menit nemuzeme.Jedina nadeje, ktera existuje,spociva v tom, ze se zmenime uvnitr. Kniha mne uchvatila, mam ji plnou hlavu!

24.01.2019 5 z 5


Psáno na pohlednice I. Psáno na pohlednice I. Jiří Kolář

Kniha,kterou ctu jen ve chvilich ticha. Jedna obrovska krasna basen. Musim si z ni vypisovat. Mnoho slov a vet by clovek nechtel zapomenout a muze je dal pouzit, ve vecich vaznych, i vtipnych, kazdodennich.. Mnoho carokrasnych slov a citu, ktere zustavaji pod kuzi. Jiri Kolar zustal i pres svuj vek a velke trapeni z odlouceni od sve zeny velice aktivni a cinorody.

09.06.2018 5 z 5


Případ Sant'Ambrogio - Utajený skandál římských řeholnic Případ Sant'Ambrogio - Utajený skandál římských řeholnic Hubert Wolf

Moc zajimava kniha. Krome postupu reseni pripadu obsahuje i zajimave historicke udaje,autor objasnuje neznalym lidem spoustu teologickych,cirkevnich zvyklosti,udaju,popisuje cely chod klasternich dnu. Lide jsou na svete vsichni stejni. I zbozni lide v klastere maji sve touhy,city a sve hrichy,jsou zli i hodni. Jsem ateistka,ale mam sve svedomi. Je jina doba,ale kniha se mi moc libila a muze ji myslim s napetim cist kazdy.

29.04.2017