Amazonkaaa Amazonkaaa komentáře u knih

☰ menu

Vlčí píseň Vlčí píseň Jenny Nowak (p)

Dlouho mnou žádná kniha tak nepohnula, abych brečela na veřejnosti. Čteno jedním dechem.

06.10.2018 5 z 5


Soumrak Slovanů Soumrak Slovanů Rudolf Richard Hofmeister

I přes zdlouhavé popisy lyrična krajiny, mě kniha zcela pohltila.

21.05.2018 4 z 5


Národ Národ Terry Pratchett

Něco neuvěřitelnýho. Začíná to skoro jako nějaká pohádka a najednou jste vrhnuti do světa, kde to vůbec pohádkové není. Netušila jsem, že něčeho takového je pan Pratchett schopen. Přečetla jsem to jedním dechem, na závěr si zaplakala a dlouho, dlouho o knize přemýšlela.

25.05.2017 5 z 5


2003: Česká fantasy 2003: Česká fantasy Vlado Ríša

Něco lepší, něco slabší, ale vesměs mě to všechno bavilo. Mám ráda povídkové knihy.

26.04.2017 4 z 5


Strata Strata Terry Pratchett

Strata. Napadlo někoho spojení toho názvu s uvnitř tolik propíranou latinou? Znamená to 'vrstva'. A myslím, že se dá uvažovat nejen o vrstvení nových světů, ale i o vrstvení příběhu. Zatímco první stránky jako čisté scífko mě vůbec nezaujaly a říkala jsem si jen "je to Pratchett, koukej louskat!", tak naopak od chvíle, kdy se potkali hlavní hrdinové a následně se dostali na plochou zemi, abychom se vyjadřovali přesně, jsem to dočetla za pár hodin. Zeměplochu mám komplet přelouskanou, takže tam vidím spoustu věcí, které ze Straty autor přečerpal - úředně uznaný člověk a má na to papír, rozlet rakety pomocí pádu přes krajopád, no a samozřejmě plochá země samotná. Další objevte sami, určitě na něco narazíte. Za přečtení to stojí.

08.04.2017 4 z 5


Maus I: Otcova krvavá pouť dějinami Maus I: Otcova krvavá pouť dějinami Art Spiegelman

Jedním dechem oba díly. Kdysi mi je půjčila učitelka na základce, byla jsem nadšená, když jsem je o pár let později objevila v antiku na nádraží. Dokonce jsem se musela zadlužit u kamarádky, abych si je mohla koupit, protože kapesné mi na oba díly nestačilo. Do dneška jsem jí vděčná.

28.03.2017 5 z 5