amador amador komentáře u knih

☰ menu

Pozorovatelé Pozorovatelé John Altman

Kniha má dvě dějové linie. Ta první je o výslechu teroristy, kterého se CIA za pomocí psychologů snaží přimět, aby promluvil. Druhou linií je vrah, který se neštítí ničeho a zabíjí na potkání, aby splnil úkol.
Kniha je zdlouhavá a nudná. Přečetl jsem asi 75% a ani mě nezajímá, jak to dopadne. Je to absolutně mimo realitu v pokřiveném světě. Ačkoliv je zde pár pěkných momentů, které stojí za zmínku, v celkovém kontextu mi to od začátku dávalo pramalý smysl.

18.03.2018


Zima v kaňonu Zima v kaňonu Walt Morey

velmi infantilní :(

18.03.2018


Střet špionů Střet špionů John Altman

Kniha je velice napínavá a snaží se vykreslit válečnou situaci jak v Anglii tak Německu.
Poutavý námět. Nicméně je poněkud naivní myslet si, že agentka dokáže „ukrást“ tajemství atomové bomby tím, že si zapamatuje pár výkresů a dokumentů. Není to plánek na kolo a k sestavení bomby je proto třeba spousta matematicko fyzikálních výpočtů, které by lidský mozek asi nebyl schopen pojmout.

18.03.2018


Midwichské kukačky Midwichské kukačky John Wyndham (p)

Kniha se mi líbila, neboť se zamýšlí nad původem člověka na této zemi a klade otázky, na které sice neznáme odpověď, ale měli bychom se jimi zabývat. Dále jsou zde řešeny morální aspekty, protože to co je dobré a špatné závisí pouze na úhlu pohledu.

18.03.2018