Pozorovatelé

Pozorovatelé https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20731/pozorovatele-20731.jpg 3 5 2

Nebezpečná hra na kočku a myš mezi zatčeným teroristou, špičkovým psychiatrem a chladnokrevným nájemným vrahem. Na odlehlé farmě vyslýchá CIA arabského teroristu, člena al-Kaidy, Aliho Zattouta. Protože si s ním neví rady, obrátí se na psychiatra Louise Finneyho, který kdysi v rámci práce pro americkou vládu pracoval na pokusech, jichž dodnes lituje. Finney souhlasí, že Zattouta vyslechne. Nejdříve prostředky mírnými a legálními, posléze mnohem "tvrdšími", kdy na něm aplikuje svoje metody totální deprivace osobnosti. Zároveň hraje o čas, protože CIA zjistí, že se v zemi volně pohybuje vrah, který již zabil všechny členy teroristické buňky kromě Zattouta. Má být poslední obětí, a to dřív, než prozradí něco kriticky důležitého. Vrah ovládá prastaré umění meditace a proniká přes zábrany zdánlivě neproniknutelné...... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Watchmen , 2005


více info...

Přidat komentář

amador
18.03.2018

Kniha má dvě dějové linie. Ta první je o výslechu teroristy, kterého se CIA za pomocí psychologů snaží přimět, aby promluvil. Druhou linií je vrah, který se neštítí ničeho a zabíjí na potkání, aby splnil úkol.
Kniha je zdlouhavá a nudná. Přečetl jsem asi 75% a ani mě nezajímá, jak to dopadne. Je to absolutně mimo realitu v pokřiveném světě. Ačkoliv je zde pár pěkných momentů, které stojí za zmínku, v celkovém kontextu mi to od začátku dávalo pramalý smysl.

renova
04.08.2013 2 z 5

Knihu jsem začala číst a asi v polovině ji odložila. Nějak mi chyběla zápletka, která by mě nutila číst dál. Čekala jsem na ní asi 100 stránek, ale bohužel se nic zajímavého nestalo. Třeba se k ní ještě vrátím.


Autorovy další knížky

John Altman
americká, 1969
2004  83%Hra špionů
2004  72%Střet špionů
2007  52%Pozorovatelé
2006  80%Klam

Kniha Pozorovatelé je v

Přečtených6x
Knihotéce36x
Chystám se číst1x