alipz alipz komentáře u knih

☰ menu

Červánky svobody Červánky svobody Olga Dmitrijevna Forš

Kniha pojednává o zajímavém období ruských dějin z pohledu důstojníků carské armády, kteří kolem roku 1825 měli v úmyslu zmocnit se s pomocí vojenského spiknutí vlády nad zemí, sesadit cara a přeměnit Rusko na konstituční monarchii případně republiku po vzoru Francouzské revoluce. Carská vláda vzpouru potlačila.
Kniha je zajímavá z historického hlediska, jelikož však toto období a navíc v Rusku není mým šálkem kávy, dávám 3 hvězdy. Kniha však určitě najde svůj okruh čtenářů.

16.08.2017 3 z 5


Stín Otce Stín Otce Jan Dobraczyński

Netradičně a čtivě zpracovaný příběh o Svaté rodině z pohledu Svatého Josefa, kdy Josef je zde člověkem, který je pokorný a přesto plný obav a pochyb. Kniha člověka donutí o mnoha věcech přemýšlet,

16.08.2017 5 z 5


Pohádky pro má vnoučata Pohádky pro má vnoučata Jarmila Prosecká

Kniha krásných, původních pohádek, které mají co říci i dnešním dětem. Četl jsem ji svým dětem a ty každou pohádku prožívaly spolu s jejími hrdiny. Kniha je vhodnější pro starší děti - cca od 6 let, ale pohádky se určitě mohou líbit i mladším dětem. Krásné, originální ilustrace, které namaloval vnuk autorky. Vůbec bych se nezlobil, kdyby některé pohádky byly zfilmované.

16.08.2017 5 z 5


Jezdec z neznáma Jezdec z neznáma Jack Schaefer

Jedna z nejúžasnějších knih vůbec se silným příběhem, který je vyprávěn očima malého kluka. Člověka tak pohltí, že vůbec nepřemýšlí nad tím, zda byl Shane kladná či záporná postava....byl to prostě "ŠEJN"....

16.08.2017 5 z 5


Muž se srdcem kovboje Muž se srdcem kovboje Jack Schaefer

Western z jiného soudku. Má oblíbená kniha, která se těžko popisuje... Musí se přečíst a procítit.

16.08.2017 5 z 5


Lovci mamutů Lovci mamutů Eduard Štorch

Knihu jsem s odstupem času četl mnohokrát a vždy mě uchvátila. Autor na základě skutečných vykopávek stvořil příběh tlupy lovců mamutů, který i s odstupem času stále má co říci jeho čtenářům. Kniha vhodná pro všechny děti s bohatou fantaziií, které nejsou otupělé ze sledování svých mobilů a počítačů. Za mě jasných 5 hvězdiček.

16.08.2017 5 z 5