Adélka06 Adélka06 komentáře u knih

☰ menu

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

(SPOILER) Příběh vyprávý o Rachel Watsonové která je alkoholička. Kvůli určitým problémům se rozvedla se svým manželem a nyní bydlí v pronajatém bytě u své kamarádky.Velká část příběhu se odehráva ve vlaku čislo 15. Tímto vlakem totiž každé ráno jezdí do Londýna do práce, ovšem z té ji již před dlouhou dobou vyhodili, kvůli jejím problémům s alkoholem což rachel, ale před okolím tají. Tento vlak velmi často zastavuje na jednom kopci ze kterého je krásný výhled na dům stojicí kousek od kolejí. Shodou okolností je dům kousek od místa kde Rachel dřív bydlela se svým nyní již ex manželem. Při pozorovaní tohotu domu si všímá páru který zde bydlí, dokonce si je sama pojmenovala. Té ženě říkala Jess a muži jason. Vše bylo v pořádku dokud jedonoho dne viděla z vlaku Jess s jiným mužem a den na to se Jess pohřešovala. Hlavní důvod proč se o tento případ rachel tak zajímala byl ten, že v den Jessina zmizení se velmi opilá vydala k domu jejího ex manžela, proto zřejmě byla důležitým svědkem, ovšem si kvůli opilosti nic nepamatuje a tak se rozhodne případ Jessiného zmizení vzít do vlastních rukou.

Kniha se mi líbila zařadila bych ji k jedním z těch lepších, které sem četla příběh byl napínavý a dokáže zaujmout.

10.05.2021


Moje tajná válka s Hitlerem Moje tajná válka s Hitlerem Gretel Wachtel

příběh vypráví o Gretel Wachtelové která nesnáší nacismus a snaží se proti němu bojovat. Největší šance se jí naskytne, když se stane součástí operace valkýra. Ta, ale bohužel byla neúspěšná. Postupně v knize vidíme jak se Gretel žilo jakožto Hamburčance. Jak se každý den lidi báli o svůj život a žili v nejistotě. Po takzvané ,, ohnivé bouři ,, kdy Němci zníčili téměř půlku jejího města, se jí naskytne šance pomoct židovskému doktorovi a mnoha dalším uprchlíkům zajistit potraviny a základní potřeby. Bohužel v zápalu snahy o to pomoct mnoha lidem začne jednat příliš zbrkle a nerozvážně..

07.01.2021


Kocour Bob Kocour Bob James Bowen

Kniha se mi velmi líbila. Zajímavý a nepředvídatelný příběh podle skutečné události mě opravdu zaujal. Bývalý narkoman snážicí se začít lepší život i když podmínky k tomu moc dobré nemá a osud mu nepřeje. Stane se pouličním muzikantem , ale když už se mu začne dařit tak ho policie vyhodí z jeho oblíbeného a nejvíce frekventovaného místa . Pomalu ztrácí naději , ale kočka kterou jednoho dne našel na chodbě před svým bytem mu změní život .

16.10.2020


Hrůzný stařec Hrůzný stařec * antologie

Kniha se mi velmi líbila, dobře se četla a povídky jsou moc napínavě a zajímavě napsané . Nejvíce se mi asi líbila povídka : Vlkodlak. kde se vypráví o Otci jeho dvou synech a jedné dceři žijící v chatrči uprostřed hustého lesa. Jednoho dne se otec rodiny vydá na lov za bílím vlkem v zápalu lovu zapomene, že prochází magickou nebezpečnou částí lesa. Už vlka skoro dohnal když v tu chvíli najednou vlk zmizí. Objeví se snědý muž na koni spolu s jeho krásnou dcerou . Prý je někdo pronásleduje, tak je otec vezme na nocleh k sobě do chatrče. Oba chlapci dívku přivítali, jen malá Marcelka se jí k smrti bála. Dva cizinci nakonec zůstali u rodiny bydlet , až si jednou otec mladou dívku vzal za ženu . Od té doby s začali dít zvláštní věci ...

10.04.2020