Abigale Abigale komentáře u knih

☰ menu

Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Napsáno s nadhledem.

10.03.2020 5 z 5


Po otřesech Po otřesech Haruki Murakami

Moje první přečtená povídková sbírka od Murakamiho mě zaujala a mrzí mě, že nejsou přeloženy i jeho další sbírky. Nejvíce se mi líbili povídky na konci (Thailand, Žabák, zachránce Tokia a Medovníky) a nejméně Tanec pro všechna dítka Boží.

20.07.2015 4 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Divergenci jsem se rozhodla číst kvůli žánru dystopie, dobrým recenzím a příslibu nějaké té rebélie a povstání :). Hned v anotaci jsem se zamyslela nad reálností takovéto společnosti a i když je nelogičnost tohoto světa do očí bijící, neodradilo mě to. Bohužel nelogičností a nedomyšlených postav je v příběhu mnoho (hlavně co se týče Ala *spoiler* po pár dnech se do Tris zamiluje, ona ho nechce, jsou přátelé, po skvělých výsledcích na ni žárlí, jelikož on je spíš pravý opak, pomáhá při útoku na Tris, ten se ale nepovede tak jak nejspíš agresoři plánovali, Tris mu neodpustí a nakonec spáchá sebevraždu... wtf??? *konec spolieru*) a to dost ztrácí na důvěryhodnosti celého příběhu.
Mezi světlé stránky knihy patří romance mezi Tris a Tobiasem (teda kromě závěru), některé akční scény a v neposlední řadě zajímavá obálka. Párkrát jsem se o hlavní hrdinku i bála, takže mě to donutilo dočíst celou knihu.
O srovnání s Hunger Games nemůže být řeč. Samozřejmě každému se líbí něco jiného, ale tvrzení že toto je lepší než HG nechápu :) O přečtení dalšího dílu budu ještě přemýšlet, ale jsem celkem zvědavá, jestli by to Verča nedokázala napsat lépe.

04.12.2013 3 z 5