11Monika11 11Monika11 komentáře u knih

☰ menu

Tajemství Tajemství Radka Třeštíková

Na knihu jsem stála hodně, hodně dlouhou frontu v knihovně (asi 43. rezervace z 72, když jsem si ji loni dávala). Konečně na mne došla řada. A já po přečtení vlastně nevím, zda to čekání za to stálo.
Změť postav, časových rovin, příběhů či jejich náznaků, kdy i na straně 446 musím nahlédnout do svého taháku, abych si připomněla, ke komu patří Viky, která se mi plete s Ninou.

Celou dobu jsem to brala za letní příběh, prázdninový, tedy odehrávající se v červenci nebo srpnu. Ale copak v létě kvetou narcisy? A opadávají narcisům okvětní lístky? (str. 216).

A kdo je Zita, která se objeví na str. 487, aby za ní Johan odcházel do chaty?

25.04.2022 1 z 5


Můj sen o zlatě a sněhu Můj sen o zlatě a sněhu Martin Fourcade

Za mne úžasná kniha, mám z ní pocit, že ji Martin psal sám a bez nápověd, od srdce a z hloubi své duše, aniž by měl potřebu se přikrášlovat, ospravedlňovat své chování a obhajovat ho. Líbí se mi jeho styl (škoda jen, že neumím francouzsky a nemohu si přečíst jeho text, přesto věřím, že překlad mu ani neubral, ani nepřidal).
Četla jsem i knihu Gabči a z ní jsem byla mírně zklamaná, taková neuspořádaná... a jaksi polátaná a došívaná horkou jehlou.
Oba biatlonisty jsem viděla několikrát naživo, mohla jsem je zblízka na SP pozorovat a oba jsou profíci. Každý jinak, ale JSOU. Víc profi se mi zdá být Martinova kniha!

06.02.2019 4 z 5


Sběratel mušlí Sběratel mušlí Anthony Doerr

Četla jsem ji jedním dechem, vlastně jsem ji přečetla během 24 hodin. Pohltila mne, vtáhla mne. A nejvíc 1. a 2. povídka... Anthony a jeho styl, tak lehký a čtivý, teď čtu jihočeského autora a nějak se nemohu na jeho styl přepnout.

06.01.2019 5 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Kéž by to takto fungovalo...

21.02.2018 4 z 5


Bezpečný přístav Bezpečný přístav Nicholas Sparks

Kniha se mnou jela na dovolenou, očekávala jsem "slaďárnu" odpovídající obrázku na přebalu, ale musím přiznat, že jsem se mýlila... hltala jsem řádky a a těšila jsem se na každé další otevření.

13.08.2015 5 z 5