PeťulaV. PeťulaV. diskuze u autorů

☰ menu

Shelley Read

Pro mě největší překvapení tohoto roku. Krásný vytříbený styl psaní a její kniha Buď jako řeka naprostý skvost. Bez zaváhání si ji přidávám do oblíbených a tuto její knihu všemi deseti doporučuji. Opravdu nádhera a za mě jedna z nejkrásnějších, co jsem dosud četla.

02.10.2023


Kateřina Panou

Katčin blog na FB již několik let sleduji, takže jsem z překvapení v podobě čerstvě vycházející knihy měla obrovskou radost. V Parze, kde autorka žije, jsme byli několikrát na dovolené a je to pro celou naši rodinu srdcová záležitost. Katka svůj blog píše opravdu s láskou, píše neskutečně poutavým stylem a ocenění Magnesia Litera za Blog roku 2022 si jistojistě právem zaslouží. Pokud někdo nezná, přidávám odkaz, určitě doporučuji :-)

https://www.facebook.com/Katkapanoy

11.03.2023


Colleen Hoover

U téhle autorky lituji jediného, že jsem na ni nenarazila dřív. Četla jsem od ní teď zatím jen dvě knihy, Námi to končí a 9. listopad a naprosto jsem jí propadla. Její styl psaní je geniální, jedinečný, v obou případech mě to neskutečně zasáhlo u srdíčka. Jestli jsou všechny její knihy takováhle emoční smršť, tak se na ně budu muset začít psychicky připravovat. Za mě naprosto skvělá autorka, přidávám si ji do oblíbených a už teď se moc těším na další z jejích skvostů. Ty dvě knihy, co jsem zatím přečetla, určitě řadím do svých TOP.

24.01.2023


Nicholas Sparks

Spisovatel s citlivou duší a obrovským srdcem. Tu romantiku on prostě umí a píše neskutečně nádherně. Hned po první přečtené knížce "Přání" si ho zařazuji mezi své oblíbené autory a moc se těším na další z jeho děl.

21.11.2022


Nuala Ellwood

Po přečtení knihy Den, kdy se to stalo, si autorku přidávám do Oblíbených a jdu se poohlédnout po dalších jejích knihách. Skvělé čtení, skvěle napsané, zasáhlo mě u srdíčka. Vřele doporučuji.

14.10.2022


Julie Caplin

Knížky Julie Caplin jsem si naprosto zamilovala. Všechno jsou to krásné romantické oddechovky, které zahřejí u srdíčka a u kterých si člověk vždycky opravdu odpočine. Autorka má ale navíc až neuvěřitelně skvělý smysl pro detail a i proto mám ty její knížky tolik ráda. Dozvíte se spoustu informací o každém z těch míst, o kultuře, tradicích, zvycích, místní kuchyni... ta atmosféra je úžasná. Přečetla jsem už Kavárnu v Kodani, Pláž v Chorvatsku, teď čtu Hotýlek na Islandu a pokaždé mám chuť si sbalit kufr, odjet tam a zažít tu nádheru na vlastní kůži. Prostě srdcovka.

02.10.2022


Scarlett Wilková

Pro mne donedávna neznámá autorka a musím říct, jsem velmi mile překvapena. Její kniha Až uvidíš moře je nádherná. Byla jsem dojatá příběhem a osudem lidí, kteří si museli projít peklem a vydobýt si své místo nejen v té cizí zemi, ale i zpět v té své rodné. Neskutečně silný příběh a navíc skvěle napsaný. Doufám, že se od této autorky někdy dočkáme i další její tvorby, budu se moc těšit.

08.09.2022


Jasmin Schreiber

Vynikající autorka se skvělým smyslem pro humor. V jedné útlé knížce ve vás dokáže vyvolat nespočet emocí najednou a ještě vás obohatit spoustou informací navíc. Její knížka Tisíce metrů ode dna je úžasná, její styl psaní bravurní. Už teď se moc těším na nějakou její další knihu v budoucnu.

16.02.2022


Karen Schaler

Od této autorky jsem si přečetla zatím jen jednu knihu - Vánoční tábor a naprosto jsem si ji zamilovala. Krásné odpočinkové čtení pro pohlazení na duši. Už teď se moc těším, až si přečtu i její další vánoční příběhy a vím, že ani u nich nebudu zklamaná.

28.01.2022


Linda Green

Od této autorky jsem právě dočetla její zatím poslední novinku, knihu Poslední slova a jsem nadšená. Linda Green píše naprosto bravurně, přidávám si ji do oblíbených a určitě se teď zaměřím i na její další knihy, které napsala. Knížka byla tajemná, napínavá, smutná i skvělá zároveň, hltala jsem každou stránku od začátku až do konce. Lindu Green určitě doporučuji a knihu Poslední slova taktéž, je výborná.

14.05.2021


Mandy Baggot

Autorka romantických příběhů, v létě zasazených do krásného slunného Řecka na ostrůvek Korfu a v zimě do velkoměst jako New York, Paříž, nebo nádherné čtvrti Notting Hill v Londýně. Všechno jsou to pohodové knihy, jakoby přímo určené na letní prosluněnou dovolenou, nebo naopak k navození té pravé vánoční nálady. Ať už se chcete ocitnout tam, nebo tam, autorka vás svým stylem psaní dokáže do té atmosféry vtáhnout. Přenese vás na řeckou pláž, kde úplně cítíte žár slunce a vůni opalovacího krému, nebo do vánočně nazdobeného městečka, kde se až rozplýváte nad osvětlením a výzdobou obchůdků a uliček. Jsou to takové ty knihy pro radost a zahřátí u srdíčka. Určitě doporučuji, na relax perfektní.

10.05.2021


Julie Clark

Právě jsem od této autorky dočetla knihu Poslední let a musím vyzdvihnout její talent skloubit všechny vaše během čtení nezodpovězené otázky ve smysluplný krásný konec. Kniha byla napsána vcelku složitě, děj se různě promíchává, střídá se minulost i přítomnost a člověk se až sem tam trochu ztrácí. Ale autorka si vedla skvěle, všechno do sebe postupně zapadá jako jednotlivé dílky puzzle a ke konci pochopíte úplně všechno. Tohle mě na knížce ohromně bavilo. Za mě velice zajímavé čtení s podtextem o domácím násilí, drogách a velké síle osobnosti. O tom, dodat odvahu a nikdy neztratit naději a o tom, jak moc důležitá je pomoc přátel. Všechno, cos kdy chtěla, je na odvrácené straně strachu. Tahle věta ve mě zůstala, krásná myšlenka.. Autorku určitě doporučuji.

09.05.2021


Charles Martin

Tento autor má neuvěřitelný smysl pro detail, píše neskutečně poutavě. Četla jsem od něj zatím jen knihu Hora mezi námi, ale tak moc mě zasáhla, že se určitě zaměřím i na jeho další tvorbu a moc ráda si přečtu i jiné jeho knihy. Byla to jedna z těch knih, které vás nepustí, které zkrátka nemůžete odložit a hlavně jedna z těch, které ve vás zanechají stopu. Takové mám ráda. Charles Martin píše naprosto skvěle, doporučuji.

02.05.2021


Jitka Herzánová

Za mě ne. Nelíbí se mi ani styl autorčina psaní, ani její humor. Možná je to trochu drsné hodnocení, ale ještě se mi nestalo, že by mě nějaká knížka až takhle moc otrávila. Naštěstí jsme každý jiný a každý máme jiný názor. Snad její druhá kniha bude lepší.

28.04.2021


Rebecca Serle

Autorčin styl psaní jsem si zamilovala. Dokázala ve mně vyburcovat snad všechny emoce, polovinu knížky jsem probrečela. Píše neskutečně poutavě. Její kniha Za pět let je silný a opravdu hodně emotivní příběh, za mě nádhera. Autorku určitě doporučuji, píše skvěle.

28.04.2021


Kat French

Autorka píše lehce, jde o pohodové záležitosti. Má smysl pro detail a dokáže i okolí popsat tak, že vás knížka vtáhne do děje a cítíte se, jako by jste na tom místě sami byli. Baví mě její humor i styl psaní. Její knížky doporučuji na relax, jako pohodové letní čtení při dovolené úplně perfektní.

28.04.2021