Scarlett Wilková

česká, 1969

Diskuze (4)

Přidat příspěvek

Snoopi
21.04.2023

O této autorce jsem hodně četla, a poněvadž ji čtenáři i kritici hodně chválili, tak jsem neodolala a její knihu "Až uvidíš moře" si pořídila. Už jsem když jsem ji kupovala, byla jsem rozhodnutá, že pokud někde proběhne její autorské čtení, ráda se té akce zúčastním a požádám o autogram :-) Mé přání se splnilo před pár dny, kdy se s ní konala beseda v Městské knihovně v Praze, a já se tam tedy s nadšením vypravila. Rozhodně nelituji :-)
Líbilo se mi, jak sofistikovaně mluví o řecké menšině u nás, o důvodech, proč se zde ocitli, o jejich složité situaci v naší společnosti, přičemž o nich vypráví s nebývalým nadhledem a pochopením, což nesmírně oceňuji. Povídala moc hezky a dostala se i k tomu, kde získala své netradiční jméno :-) Hodina a půl uběhly jako nic, skoro mi bylo líto, že už je přiblížil konec, a vzrostla ve mě chuť nejen dozvědět se něco víc o Řecku, ale podívat se i na portál postbellum.cz a poslechnout si další osudy Řeků, kteří měli tu smůlu/štěstí, že se dostali zrovna do naší země. Autorce moc děkuji - jak za autogram, tak hlavně za její slova a náhled do problematiky - a těším se, až se do její knihy začtu. Myslím, že se nám v české literatuře objevila další silná autorka, a přeji ji do příštích let hodně tvůrčích úspěchů a spokojených čtenářů :-)

EvikU.
05.04.2023

Až uvidíš moře a Ty chladné oči jsou mezi mými TOP knihami z poslední doby. Její styl psaní, témata v knize, kniha jako celek je literární skvost. Moc děkuji za čtenářský zážitek a všem moc doporučuji. A doufáme, že brzy vyjde další krásná kniha.


TaLu
04.04.2023

Autorka mi vyrazila dech, pokud by už nikdy nenapsala nic jiného, než knihu Až uvidíš moře, stejně je její literární stopa nesmazatelná. Pevně věřím, že napíše ještě hodně podobných knih. A koukám, že další příběh je na světě. To je moc dobře. Podobné knihy, které dokáží jednou pro vždy změnit pohled na nějaký téměř neznámý úsek dějin opravdu potřebujeme.

PeťulaV.
08.09.2022

Pro mne donedávna neznámá autorka a musím říct, jsem velmi mile překvapena. Její kniha Až uvidíš moře je nádherná. Byla jsem dojatá příběhem a osudem lidí, kteří si museli projít peklem a vydobýt si své místo nejen v té cizí zemi, ale i zpět v té své rodné. Neskutečně silný příběh a navíc skvěle napsaný. Doufám, že se od této autorky někdy dočkáme i další její tvorby, budu se moc těšit.