PanPredseda PanPredseda diskuze u autorů

☰ menu

Robert Poch

Proč sem ten odkaz nedat znovu?
https://medium.seznam.cz/clanek/suscitator-plagiatorstvi-je-tvurci-sebevrazda-9534
Suscitator je pseudonym používaný Robertem Pochem.

31.05.2023


Robert Poch

Do knihy "Proč nejsem muslimem" jsem nahlédl v knihkupectví a zařadil jsem ji do "šuplíčku" "Knihy, které si nechci koupit".

19.12.2022


Robert Poch

Těžká na čtení je i věta: "Za psaním p. Pocha si stojím a Naše vojsko udělalo moc dobrou věc, že knihy vydali."

17.12.2022


Robert Poch

Ad magpetronius:
Zkuste si (v libovolném pořadí) přečíst povídky "Hrůzný Věštec" a "Matně sametový povrch" ze sbírky "Mrtví se přicházejí někdy rozloučit", Lovecraftovu povídku "Hrůzný stařec" a povídku "Lidé od vedle" od Pauline C. Smithové.

12.12.2022


Robert Poch

Pokud ji chtěl oddělit od ostatních knih, případně nechtěl, aby byla spojována s ním, měl tak činit důsledně od začátku.

22.10.2022


Robert Poch

Pokud zadáte do Googlu dotaz: robert poch proc nejsem muslimem, měli byste se zhruba na druhé stránce výsledků vyhledávání dostat k excelovské tabulce Česká literatura 2020 na webu mkcr.cz.
V této tabulce, která se týká dotací na českou literaturu v roce 2020 a kterou je možné stáhnout z webu Ministerstva kultury ČR, se dá pod číslem 74 najít žádost o dotaci na vydání knihy Proč nejsem muslimem, kdy je jako autor i vydavatel knihy uveden Robert Poch. (O řádek výše je žádost o dotaci na knihu Ka-zajit. Přitom knihu s podobným názvem, Kazajit, Robert Poch vydal již v roce 2015.)
---
Podobně jako Naias se domnívám, že nejde o lidumilství level 9000, ale o potvrzení mnou dříve odkazovaných zdrojů, z kterých vyplývá, že autorem knihy Proč nejsem muslimem je Robert Poch. Kdo je tedy trouba?

22.10.2022


Robert Poch

Podle informací zde: https://www.cbdb.cz/kniha-471617-proc-nejsem-muslimem-proc-nejsem-muslimem a zde: https://www.novinky.cz/clanek/kultura-spisovatel-robert-poch-nejjistejsi-jsem-v-poezii-40319885 se domnívám, že Suscitator je pseudonym autora Roberta Pocha.
---
Doplňuji ještě jeden zdroj: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:aCpC7-2MRcoJ:https://robert-poch.webnode.cz/&cd=6&hl=cs&ct=clnk&gl=cz&client=firefox-b-e

21.10.2022


Robert Poch

"Jaktože o tomhle spisovateli nikdo nepíše v novinách????(sic!)"
Nebude to tím, že nepíše natolik kvalitně, aby to za zmínku v novinách stálo? A ani toho neukradl tolik (zatím vím o dvou povídkách), aby se do novin dostal kvůli tomu.

22.06.2022


Michaela Vincourová

Advokáti slepic. Vegani jsou odhodlaní jít až za hranice zákona
https://echo24.cz/a/Sm5fN/advokati-slepic-vegani-jsou-odhodlani-jit-az-za-hranice-zakona

16.05.2022


Lukáš Vincour

Advokáti slepic. Vegani jsou odhodlaní jít až za hranice zákona
https://echo24.cz/a/Sm5fN/advokati-slepic-vegani-jsou-odhodlani-jit-az-za-hranice-zakona

16.05.2022


Robert Poch

Ad magpetronius:
Je Váš příspěvek skutečně o tomto spisovateli Robertu Pochovi, který napsal například knihy Mrtví se přicházejí někdy rozloučit, Stíny jeviště či Qinrai?

09.05.2022


Jaroslav Beneš

Druhá část rozhovoru s Jaroslavem Benešem: http://www.klubknihomolu.cz/168223/v-roli-neznameho-autora-cast-druha/
(Už vím, odkud pochází "Představte si...", což není myšleno ve zlém. ;-))

25.10.2021


Robert Poch

Nevíte někdo, kde by se dala sehnat Pochova kniha Studna smrti, která vyšla v roce 2014? (ISBN by mělo být 978-80-7504-011-4)

06.04.2021


Robert Poch

A ty recenze jsou špatné jen proto, že Pochovým knihám přisuzují nízké hodnocení? Nebo máte nějaké objektivní argumenty, kterými lze tvrzení z nich vyvrátit?

24.03.2021


Richard Čech

Pane Dušku, víte, jak je definována pomluva?

15.01.2021


Jaroslav Beneš

Od autora jsem přečetl na liter.cz ukázku z připravované knihy. Ukázka má název Nádoba nectnosti, jestli se tak bude jmenovat celá kniha, to nevím. Jde o dvě kapitoly díla, které naznačují, že kniha bude nejspíš detektivka s prvky sci-fi. (Pokud se mýlím, nechť mne autor opraví.)
Do textu jsem se začetl a nemohl přestat, dokud jsem se nedostal na konec ukázky. A teď chci víc! :-)
Ale přimlouvám se za to, aby to byla kniha papírová, protože e-knihy nejsou můj šálek kávy. (Proto se také zatím nemohu odhodlat k přečtení nějaké již vydané knihy od tohoto autora. Všechny totiž vyšly jen jako e-knihy.)
---
Doplnění: E-knihu Tajemství včerejška jsem si zakoupil, vytiskl a vlastnoručně svázal, přečetl a hodnotím ji jako velmi dobrou. Určitě budu ve čtení série Neuranoya pokračovat.

15.01.2021


Richard Čech

Využiji-li Occamovy břitvy při hledání nejméně komplikovaného vysvětlení toho, co se děje právě teď (leden 2021) s hodnocením knih tohoto autora a také v komentářích a diskusích u nich, mohu velice snadno dospět k názoru, že autor sám si z více uživatelských účtů uměle zvyšuje hodnocení svých knih a útočí na ty uživatele, kteří se odváží o jeho knihách vyjádřit kriticky.
Pokud skutečnost odpovídá tomuto (pro mne nejjednoduššímu) vysvětlení, je otázkou, zda mám na autorovo počínání aplikovat i Hanlonovu břitvu.

11.01.2021


Robert Poch

Jakožto ateista (opakuji: ATEISTA) na dary od pánaboha nevěřím. Má-li k něčemu šumperský spisovatel Robert Poch dar, je to vychloubání a sebechvála. Ovšem uznávám, že povídky ve sbírce Nyx jsou o dost lepší, než cokoliv, co jsem od něj dosud četl. U téhle knížky jsem rád, že jsem si ji přečetl.

18.11.2020


Robert Poch

Očekávání, že uživatelé serveru Databáze knih umí číst, není podle mého názoru přemrštěné.
Tudíž informaci, že nejnovější Pochovu knihu (NYX) vydalo Naše vojsko, si zvládnou přečíst v jejím popisku.
A místo prostého výpisu obsahu knihy by bylo vhodnější ty povídky ke knize přidat.

12.11.2020


Howard Phillips Lovecraft

Ad alexLytton:
Pokud v závěru svého příspěvku narážíte na otázku Lovecraftova rasismu, tak ten byl i na tehdejší dobu spíše úsměvný či komický. Vyjdeme-li z toho, že za muže mluví činy a ne slova, pak bych zmínil, že jeho manželka Sonia Greene pocházela z Ukrajiny a byla židovského původu.

06.10.2020