eva-lupen eva-lupen diskuze u autorů

☰ menu

Cynthia Harrod-Eagles

Zamilovala jsem si sérii Za války, tak doufám, že tu vydají všech 6 dílů.

14.02.2020


Cynthia Harrod-Eagles

https://www.cynthiaharrodeagles.com/

14.02.2020


Winston Graham

Proboha proč od takového autora u nás vycházejí knihy až teď?
Knihy vyšly až když se objevil seriál Poldark (už je druhá série), takže nečtu, ale stahuju z netu seriál. Jsem zvědavá jestli ho u nás budou někdy dávat. Dost o tom pochybuju, i když je super.
Doufám, že se dočkáme i dalších knih, nejen Poldarka!

27.10.2016


Vlastimil Vondruška

Zatím jsem žádnou knihu z pera pana Vondrušky nečetla a číst asi ani nebudu. Myslím, že bych tam ty nesmysly viděla taky. Stačí mi, že občas narazím na nějaký jeho komentář nebo článek v novinách, časopisech apod. Nevím čím to je, ale ať píše o čem chce, nějak má vždycky jiný názor než já. Naposledy to byly články o Karlu IV v MF Dnes. Mám pocit, že má v oblibě Jana Lucemburského a proto Kájovi "nasazuje psí hlavu". A není to jen tohle. Připadá mi, že nemá dost empatie, aby pochopil jednání některých lidí. Ale třeba jsem divná já :-).

09.05.2016


Robert James Waller

Miluju jeho knihy. Postavy, které se proplétají více příběhy. Je to jako kdyby člověk znovu potkával staré známé, i když se tam třeba jen mihnou.

15.04.2015


Jules Verne

Jeden z mých nejoblíbenějších autorů, i když ne všechny jeho knihy mne oslovily. Nejraději mám Děti kapitána Granta (pěkný byl i tv seriál Po stopách kapitána Granta), 20 000 mil pod mořem a Cesta kolem světa za 80 dní.

18.02.2015


Karel May

Jeden z nejoblíbenějších autorů mého dětství. Hodně mne ovlivnil.

18.02.2015


Jaroslav Foglar

Jeden z nejoblíbenějších autorů mého dětství. Hodně mne ovlivnil.

18.02.2015


Bernard Cornwell

Začala jsem Starbuckem (škoda, že není víc dílů), přečetla Pevnost, Svatyně mne nezaujala, ale po přečtení asi pěti dílů Sharpa se ze mě stal Sharpe´s addict :-). Víc než fanoušek, prostě závislák :-). Co si počnu, až dočtu všechny díly (zbývají prý vydat jen 3) to teda netuším. Asi začnu znovu od začátku nebo si nějaký díl připíšu :-).
Sérii si půjčuji v knihovně, ale teď jsem na ní tak závislá, že už mám prvních 13 dílů doma a, když momentálně není k mání (ještě nevyšel) další díl, tak si v nich aspoň listuji.
Vedlejším efektem jejich četby je, že mne začaly zajímat Napoleonské války a přes ně i historie, hlavně česká, celkově, a knihovna se mi začala plnit podivnými - dříve v ní nevídanými, knihami :-).
Prostě super autor.

08.02.2015